Ege ‘Koku Vadisi’yle kalkınmaya destek

‘Koku Vadisi’yle kalkınmaya destek

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Koku Vadisi’yle kalkınmaya destek

Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla ‘Koku Vadisi Projesi’ni başlattı.

Haberin Devamı

Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle başlatılan projeyle, üreticilere katma değeri yüksek ürünlerin fidelerinin teslimine başlandı.

Büyükşehir, Menteşe ilçesinin pilot bölge seçildiği proje kapsamında ilçede tarımsal üretim sıkıntısı çeken bölgelerde fide dağıtımı yapıyor. Tıbbi-Aromatik bitki yetiştiriciliğinin destekleneceği projede ilk etapta 27 dönüm araziye dikilecek olan 1850 lavanta fidesi teslim edilirken 100 bin adet de kekik, adaçayı ve biberiye fidesi teslim edilmesi amaçlanıyor.

Lavanta renk katacak

Menteşe Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı’nın da katıldığı fide teslim etkinliğinde fidelerini teslim alan kooperatif ortağı Ebru Güler, “Yıllardır boş kalan arazimin lavantayla renklenecek olmasının mutluluğunu yaşıyorum. Kooperatifimiz çatısı altında yapacak olduğumuz üretimin bu ilk adımı Muğlamıza hayırlı olsun” dedi. Kooperatif olarak, Büyükşehir’le önemli bir projeye adım attıklarını belirten Kooperatif Başkanı Bahar Öksüz Ekim, “Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatifimize uzattığı eli, 23’ü kadın olan 44 ortağımızla birlikte tuttuk” dedi.

Haberin Devamı

Kooperatifçilik için tüm olanakları seferber ettiklerini belirten Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, kayda değer bir adım atıldığını vurguladı.