Ege ‘Koltuk beni bozmadı’

‘Koltuk beni bozmadı’

28.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Büyükşehir Başkan adayı Soyer, “17 başlıkta açıkladığımız 165 proje, kente olan perspektifimizi yönetim anlayışımızı gösteriyor” dedi, fuarın özelleştirilmesi konusunun yanlış anlaşıldığını dile getirdi

‘Koltuk beni bozmadı’

Millet İttifakı CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, İzmir Medya Platformu üyeleriyle bir araya geldi, seçildiği takdirde Ankara ile olan ilişkilerinden İzmir projelerine kadar çeşitli konulara değindi. Belediye başkanı olduğunda herkese kapısının açık olacağına söyleyen Soyer, “10 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Ben bozulsaydım bozulurdum. İnsanları bozan şey koltuğun büyüklüğü, küçüklüğü değil insanın küçüklüğü büyüklüğüdür. Büyükşehirde farklı bir şey olmayacak ben, ben olmaya devam edeceğim” dedi. Projesi olmadığı yönündeki eleştirilere ilişkin soruyu da yanıtlayan Soyer, “Bizim proje açıklama gibi niyetimiz yok, biz projeleri birlikte yazacağız dedim. Bunlar aslında sadece bir perspektifi, yönetim anlayışını ortaya koymak için açıkladığımız şeyler. Bugüne kadar 17 başlıkta açıkladığımız 165 proje sadece bizim perspektifimizi, İzmir’e nasıl yaklaştığımızı göstermek için yaptığımız bir şeydir” diye konuştu.
İzmir Fuarı’nın özelleştirileceğini yönündeki soruya Tunç Soyer şu yanıtı verdi: “Özelleştirme lafı doğru anlaşılmadı. Kasettiğim kentte 64 sektörün hiçbiriyle ilgili uluslararası fuar yok. Fuarı olabilecek bir sürü sektör var. Oranın her gün cıvıl cıvıl, hareketli ve bir gün boş kalmayacak şekilde çalıştırması gerekiyor. Bunun için gerekirse özelleştirme, profesyonel hizmetle desteklemek gerektiğini düşündüm. Herkesin silkinip burayı daha verimli nasıl kullanırız konusunda kafa yorması lazım.”

Haberin Devamı

‘4.5 kat artmalı’

Körfezin yüzde 3 oranında kullanıldığına dikkat çeken Büyükşehir adayı, “Hemen feribot sayısını artırarak seferleri sıklaştıracağız. Mayıs itibariyle buna başlayacağımızı düşünüyorum ve böylece en az 4.5 kat artırabileceğimizi yani kent içindeki kullanımı yüzde 16’ya çıkaracağız” ifadesini kullandı.
Görevi süresince Ankara ile uyum içinde çalışmayı düşündüklerini dile getiren Tunç Soyer, şözlerine şöyle devam etti: “Ankara’nın İzmir’i yeteri kadar iyi anlamadığı için iyi bakmadığını düşünüyorum. Yeteri kadar anlasa ve biz üzerimize düşeni yapsak, iyi anlatabilsek kimsenin kasten İzmir’e zarar vermek istemeyeceğini düşünüyorum. O nedenle uyumlu, kendimizi iyi anlatmaya gayret edeceğiz.”

Haberin Devamı

Kooperatif tavsiyesi

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, kadın kooperatiflerinin temsilcileriyle de bir araya geldi. Kadınların kooperatif yapılanmaları etrafında birleşmeleri gerektiğini, ürettikleri ürünlerin Büyükşehir tarafından satın alınacağını söyledi. Kadınların aile ekonomisine katkı sağlar hale gelmeleri için her türlü desteği vereceklerini vurgulayan Soyer, “Kadınların yaşadıkları yerde bir araya gelip, kol kola bir anlayış etrafında buluşmaları çok önemli. Biz kadınların önünü açacağız. Onlara pozitif ayrımcılık uygulayacağız. Ürettikleri ürünleri alacağız” dedi.