Ege Konaklı kadınlar “Kültür Gezisi”nde

Konaklı kadınlar “Kültür Gezisi”nde

06.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Konaklı kadınlar, Konak Belediyesi’nin başlattığı “Kültür Gezileri” kapsamında bu kez Kuşadası’ndaydı.

Konaklı kadınlar “Kültür Gezisi”nde

Bugüne kadar yüzlerce kadının yer aldığı Kültür Gezileri’nin Kuşadası turuna 180 bayan katıldı. Günlük rutin işler sebebiyle dört duvar arasında kalan ve sosyal hayattan kopma noktasına gelen kadınlar, Konak Belediyesi’nin düzenlediği iki günlük geziyle stresten uzaklaştı. Kadınlar, Şirince ve Meryem Ana’yı da ziyaret etti. Şarkılı, türkülü otobüs yolculuğunun ardından konaklamak için Kuşadası Grand Otel’e yerleşen kadınlar, Başkan Hakan Tartan’a bu jestinden dolayı teşekkür ettiler.

Üniversitelilerin tarihe yolculuğu
Dokuz Eylül Üniversitesi’nden bir grup öğretim üyesi ve öğrenci, İzmir’in tarihi semtlerinden Basmane’yi gezdi. Kamu Yönetimi Bölümü Kentleşme Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Zerrin Toprak ve öğrencileri, kent gözlemcileri Orhan Beşikçi ve Kemal Usluoğlu rehberliğinde, Basmane’de zamana yolculuk yaptı. Öğrencilere, Dr. Ali Bahşişoğlu ve bestekar Rakım Erkutlu evi, Şeyh Bedreddin Türbesi, Tevfik Paşa Konağı, Cevahirci Kortejosu, tarihi Manisa ve Akhisar otelleri, Fettah, Hatuniye, Faik Paşa camileri ve diğer eserle ilgili bilgiler aktarıldı.

Baysak’a Bihaç’tan fahri hemşehrilik
Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak’a Bosna Hersek’in Kraina bölgesinin merkezi Bihaç şehrinin “fahri hemşehrilik” beratıyla kentin anahtarı verildi. Bihaç’ın bağlı olduğu Una-Sana Kantonu’nun Başbakanı Hamdija Lipovaca, “Savaş sırasında ve sonrasında Baysak’ın Bosna Hersek için yaptıklarını anlatmaya kelimeler yetmez. Kendisine şükran borçluyuz” dedi. Baysak, aldığı davet üzerine Bihaç’ın 751. yılı kutlamalarına katıldı, Bihaç Belediye Başkanı Albin Muslic ile de görüşme yaptı.

Ege’de karla karışık yağmur
Ege Bölgesi ve İzmir, bugünden itibaren perşembe gününe kadar yağışlı. Hafta başında, Kıyı Ege hariç, bölgede karla karışık yağmur bekleniyor. Salı günü ise tüm Ege’de karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağacak. Pazartesi, salı, çarşamba kıyı kesimlerde şiddetli poyraz görülecek. İzmir’de bugünden itibaren 4 gün yağış bekleniyor. Hava sıcaklıkları bugün en düşük 10 en yüksek 13; yarın en düşük 8, en yüksek 10; salı günü en düşük 4, en yüksek 6; çarşamba günü ise en düşük 2, en yüksek 4 derece olacak.