Ege Konak’ta dopdolu 23 Nisan

Konak’ta dopdolu 23 Nisan

25.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle özel bir kutlama videosu ve mesaj yayınladı.

Konak’ta dopdolu 23 Nisan

Çekimleri Zafertepe Tarık Gencer Spor Tesisleri’nde gerçekleşen videoda Başkan Batur ve Konak Belediyesi Spor Okullarından 35 öğrenci Andımızı okudu. Ata’sının izinden yürüyeceğini hep bir ağızdan haykıran miniklere elinde Türk Bayrağı ile eşlik eden Başkan Batur, “Atatürk’ün, meclisi açıp egemenliğimizi tüm dünyaya haykırdığımız günü sizlere armağan etmesi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza de yaşatacağınıza duyduğu güvenin ifadesiydi. Bizler sizlere daha iyi bir gelecek kurmak için çabalarken, sizlerin de bunu başaracağına kuşkum yok” dedi.
Başkan Batur, dünya çocuklarına da seslendi. Türkiye, İtalya, Kuzey Makedonya, Moldova, Azerbaycan’ın ortaklığı ile Konak Belediyesi ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) zoom üzerinden “5 Kültür Tek Yürek 23 Nisan Şenliği” gerçekleştirdi. Çevrimiçi buluşmada konuşan Başkan Btur, “Dünyada, çocuklara milli bayram armağan eden başka lider yok. Ulu Önderimiz ile ne kadar gurur duysak az” dedi. İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise, “Çocuklarımızı bilimin doğrultusunda, evrensel değerlere sadık olarak yetiştirdiğimizde, demokrasisi gelişmiş bir ülke olacağız. Bu yoldan bizi hiçbir şeyin geri döndüremez” diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehir turu

Konak Belediyesi’nin resmi araçları, pandemi şartlarında kutlanan ve salgın önlemleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, oluşturdukları uzun konvoy ile şehrin caddelerini turladı. Belediye Başkanı Abdül Batur, konvoyu Konak Belediyesi önünden geçerken selamladı.