Geri Dön

Konserve fark attı

Konserve fark attı

Türkiye’nin ihracatının yüzde 97’sini yerli üretim olan işlenmiş yaş sebze ve meyveler kapsıyor. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere 190 ülkeye ihracatın gerçekleştiği konservedeki ihraç payı yüzde 7 arttı, 1 milyar 550 bin dolardan 1.6 milyar dolara yükseldi. Salça, Dondurulmuş ve Konserve Gıda Sanayicileri Derneği Başkanı Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Seyyar, sektör olarak 4 milyar dolar ihracat hedeflediklerini ancak yaşanan gecikmelerden dolayı bu rakamın 2 milyar dolar olarak gerçekleşeceğini söyledi. l ERSAN ERDOĞAN DHA

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber