Ege Kooperatifler, küçük menderes’in şansı

Kooperatifler, küçük menderes’in şansı

01.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Protokolü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ve Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Selçuk Bilgi imzaladı.

Kooperatifler, küçük menderes’in şansı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemişli üreticilerin kurduğu Bademli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nden fidan, ağaç, yoğurt, ayran ve zeytinyağı alımı için yeni dönem sözleşmesini törenle imzaladı. Ödemiş’te arıcılığın yaygınlaştırılması amacıyla eğitim alan 58 üreticiye de arı, kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtıldı. Törende yaptığı konuşmada Ödemiş Bademli, Bayındır Çiçek Kooperatifi, Kiraz İğdeli, Urla Bademler ve Tire Süt kooperatiflerinin rolüne dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘Beş cengâver’

“Bu kooperatiflerimiz 10 yıl önce de çalışıyordu, belli bir noktaya gelmişti. O zamanki ekonomik durumuna, gayrimenkullerine, istihdam sayısına, cirosuna baktığımızda, hepsi en az 10 kat büyümüştür. Bayındır Çiçekçilik Kooperatifi Hollanda’ya ihracata başladı. Bademli Kooperatifi Azerbaycan’da, Özbekistan’da üretim yapıyor. 10 yıl önce bunlar hayal bile değildi. Bugün bu noktalara geldik. Bakırçay ve Gediz Havzası’nda kooperatif kuruluşlarını destekleyerek güçlendirmeye çalışıyoruz. Küçük Menderes’in şansı ise bu 5 tane oluşum ve başındaki 5 cengaverdir.”

Başkan Kocaoğlu, tarıma verdikleri desteğin son halkası olarak gündeme aldıkları paketleme tesislerinin ilkini de Bademli Kooperatifi için kuracaklarını sözlerine ekledi.