Ege 'Körfez Geçişi’ni istemeyenler belli'

'Körfez Geçişi’ni istemeyenler belli'

19.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in iki yakasını birbirine bağlayacak olan projeye karşı açılan ‘ÇED iptal’ davasının bilirkişi raporları, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin projeye karşı olduğunu gösterdi

Körfez Geçişi’ni istemeyenler belli

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan İzmir Ulaşım Ana Planı’na İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin koyulmamış olduğuna dikkat çeken 11 kişilik bilirkişi heyeti raporunun her şeyi ayan beyan ortaya koyduğunu söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, “Açıklamalarında ‘Körfez Geçişi Projesi’nin yanındayım’ diyen CHP’li büyükşehir ve ilçe belediyelerinin, kapalı kapılar ardında ve mahkemelerde yaptıklarıyla projenin karşısında oldukları ortaya çıktı. Görüldüğü üzere tek engel, baş istemezükçü Kocaoğlu ve dört ilçe belediye başkanı” dedi.

Haberin Devamı

‘Destekliyordu’

Kocaoğlu’nun açıklamalarını hatırlatan Kaya, “Kocaoğlu, ‘Ben Körfez Geçişi Projesi’ni destekliyorum. Duymayan bir daha duysun, ben tüp geçişin tartışmasız yapılmasını istiyorum. Yapın kardeşim. Bu benim projem, neden engel olayım, projeyi benden çaldılar’ diyordu ancak, sözleri yalan çıktı. Karakolda doğru söyledi, mahkemede şaştı. İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin 2017/811 E sayılı dosyasında 11 bilirkişi tarafından hazırlanan raporunda da görüldüğü üzere, proje önündeki tek engel Kocaoğlu ve CHP’li dört ilçe belediye başkanı. Her şey bu kadar net” diye konuştu, şöyle devam etti:

“İzmir Ulaşım Ana Planı’nda Büyükşehir tarafından Körfez Geçişi Projesi’ne yer verilmemesi ile yine hazırlanan 1/25.000’lik plana aktarılmamasının da ÇED iptalini gerektirdiği bilirkişilerce ifade edilmiştir.”

Haberin Devamı

İnciraltı’na da engel

İzmir Körfez Geçişi Projesi’nin engellenmesiyle birlikte, yıllardır dört gözle beklenen, Büyükşehir Belediyesi’nin iki defa dava açıp engellediği İnciraltı planlarının da olumsuz yönde etkileneceği yönünde bir kanaatin oluştuğunu ifade eden Atilla Kaya, “İzmir Körfez Geçişi Projesi’ni engelleyenler İnciraltı planlarını da yaptırmamak için her türlü çabayı gösterecek. İzmir’in hayrına olan her şeye karşı çıktıkları gibi, İnciraltı’nın planlanmasına da karşı çıkacaklar” dedi.

‘Kararı İzmir halkı verecek’

Bugün kentin en büyük problemlerinden birisinin trafik olduğunu ifade eden Kaya, İzmirlilerin 6 dakikada hem karayolu hem de raylı sistemle kentin bir yakasından diğer yakasına ulaşabileceklerini belirtti. İzmir halkının büyük çoğunluğunun desteklediği bu büyük projeye karşı çıkılmasına bir anlam veremediğini dile getiren Kaya, “Artık karar İzmirli hemşehrilerimizde. Ya bu istemezükçü çağdışı CHP zihniyetinden İzmir’i hep birlikte kurtaracağız, ya da Körfez Geçişi Projesi gibi büyük yatırımları gerçekleştirmeyi, İnciraltı Planları gibi büyük problemleri çözmeyi, bunların açtıkları davalara kurban edeceğiz. Söz de, karar da İzmir’in” şeklinde konuştu.

Yazarlar