Ege Körfez tasarımında son viraj dönüldü

Körfez tasarımında son viraj dönüldü

13.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’in yeniden tasarlanacağı projede son adımı attı. Oluşturulan Koordinasyon Komitesi ile Çalışma Grubu, çıkılacak ihaleler için hazırlıklara başladı.

Körfez tasarımında son viraj dönüldü


Başkan Aziz Kocaoğlu ve proje ekibinin liderliğini yapan Prof. İlhan Tekeli’nin de katıldığı toplantıda projenin son rötuşları ve görev dağılımı yapıldı.

İhaleye çıkılacak
Başkan Aziz Kocaoğlu,“Bütün bölgelerin durumunu değerlendiriyoruz. Öne çıkan bazı yerler var. En kısa zamanda nereden başlayacağımız netleşecek. Tabi bu uzun erimli bir süreç ama çok önemli bir bölümünü geçtik. Bundan sonra projelerde son kararın verilip hemen teknik şartnamelerin hazırlanması ve ihaleye çıkılması kalıyor.
Umuyoruz 2013 yılı içinde belli noktaları vatandaşlarımızın beğenisine sunarız. Tabi ilgili kurumlarla paylaşacağımız konular da var. Çalışmalarımızı katılımcı yönetim anlayışıyla götürüyoruz” dedi.
Proje kapsamında kentlilerin denizle daha fazla bütünleşebilmesi için kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi uygulamaların hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

SIRA?GELDİ UYGULAMAYA

Proje Lideri Prof. İlhan Tekeli İzmirlilerin düşüncesini hayata geçiren bir proje yürüttüklerini ve bunun uzun bir çalışma süreci gerektirdiğini söyledi. Tekeli, “Bir koordinasyon komitesi ve çalışma grubu oluşturduk. Bu grup ihale dokümanlarını hazırlayacak. Gerekli izinleri alacak ve artık uygulamaya koyacak” dedi.