Ege Koşamayanlar için koş!

Koşamayanlar için koş!

03.01.2018 - 00:20 | Son Güncellenme:

Omurilik zedelenmelerinde dünyada bir ilk olacak tedaviyi bulmak için çalışan Wings for Life Vakfı, çalışmalarına dikkat çekmek ve araştırmalara fon sağlamak amacıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 12 ülkede aynı anda yapılan bir koşu düzenliyor

Koşamayanlar için koş

Bu global koşuya 2014 yılından bu yana Türkiye’de ev sahipliği yapan Alanya, bu kez yerini Ege’nin incisi İzmir’e bırakıyor. Daha önce “Koşamayanlar için Koşuyoruz” sloganıyla bu yıl beşincisi düzenlenecek etkinliğin Türkiye ayağı 6 Mayıs’ta İzmir’de gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

10 bin kişi katılacak

Wings For Life World Run’ın İzmir’deki başlangıç noktası, Alsancak’taki Gündoğdu Meydanı olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Wings for Life World Run’da bu yıl 10 bine yakın kişinin koşması bekleniyor. www.wingsforlifeworldrun.com/tr adresinden kayıt olunan, geçen yıl rekor katılım sağlanan ve toplamda 155.288 kayıtlı koşucuya ulaşan etkinliğe katılan isimler sadece özel bir spor organizasyonunda yer almış olmayıp omurilik sakatlıklarına çözüm bulunmasına da katkı sağlıyor. Wings for Life World Run’a katılım ücretlerinin %100’ü omurilik araştırmaları ve klinik deneyler için kullanılacak. Geçtiğimiz 4 senede farklı 58 lokasyonda 350 binin üzerinde kişi yarışa katılarak 20.6 milyon Euro para toplayan vakıf, omurilik zedelenmelerinin tedavisi icin yapılan araştırmalara önemli bir fon oluşturuyor. Etkinliğin ve vakfın tüm idari masrafları ise Red Bull şirketi tarafından karşılanmaktadır.

Yazarlar