Ege Kozak Yaylası’na Seferihisar modeli

Kozak Yaylası’na Seferihisar modeli

18.06.2018 - 00:07 | Son Güncellenme:

Bergama’yı ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu; üretici, işçi ve patronlarla buluştu. Büyükşehir Başkanı “Seferihisar Bademler’deki Doğal Yaşam Köyü modelini Kozak Yaylası’nda da hayata geçirebiliriz” dedi

Kozak Yaylası’na Seferihisar modeli

İlçe ziyaretlerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu kez Bergama’ya gitti, hem köylü ve üretici, hem de işçi ve patronlarla buluştu. Çamavlu, Güneşli ve Karaveliler mahallelerini ziyaret eden Kocaoğlu, ilçe merkezinde bulunan tekstil-konfeksiyon atölyesinde çalışanların bayramını kutladı, semt pazarını gezdi, Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, meclis üyeleri ve ilçedeki meslek odalarının başkanları ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İl Başkan Yardımcısı Mert Can Malkoç ve CHP Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde konuşan Başkan Kocaoğlu, yerelde kalkınma için yola çıktıklarını ve hayata geçirdikleri bu modelin Türkiye’ye örnek olduğunu kaydetti, “Tarımın, kırsalın kalkınması için nerede neye ihtiyaç varsa destek oluyoruz. Birbirimize inanıp birlikte yol alırsak, dağları bile deviririz” dedi.

Kooperatif vurgusu

Çam fıstığındaki hastalığın teşhisi için meteoroloji ölçüm araçlarından birini Kozak Yaylası’nda konumlandırdıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Üretici birlik olursa bu sıkıntılar daha kolay aşılır. Daha çok güçlenir ve yeni iş alanları yaratır. Ben elimden gelen her türlü desteği vermeye hazırım. Ancak siz de kesmek zorunda kaldığınız çam ağaçlarının yerine mutlaka yeni çamlar dikin. Kozak Yaylası’nın geleneksel geliri olan fıstık çamının burada varlığını sürdürmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. Büyükşehir’in üretimi kooperatifler aracılığıyla destekleyebildiğini, bunun için Bergamalı üreticilerin mutlaka kooperatif çatısı altında bir araya gelmesi gerektiğini hatırlatan Kocaoğlu, “Her köye ayrı bir kooperatif kurmak yerine bir araya gelip güçlü bir kooperatif oluşturun. Biz destek vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Tarıma para harcamaya hazırım’

Bölgenin kalkınması için doğa turizminin canlandırılması gerektiğini söyleyen Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Seferihisar Bademler’de oluşturdukları Doğal Yaşam Köyü modelini Kozak Yaylası’nda da hayata geçirebileceklerini söyledi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gediz ve Bakırçay havzalarının kalkınması için stratejik plan hazırladık. Ben kırsala, tarıma, hayvancılığa para harcamaya hazırım. Yeter ki mevzuata, yasalara uysun. Bizim çiftçimiz de bizimle beraber yol yürümeye niyetli.”