Ege Kriter, sürdürülebilirlik

Kriter, sürdürülebilirlik

17.10.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin (EMİB) AMORF 3’üncü Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması ödülleri Efes Antik Kenti’nde sahiplerini buldu.

Kriter, sürdürülebilirlik

Etkinlik kapsamında düzenlenen Doğal Taş Gala Gecesi ile de, 2021 yılının ihracat şampiyonlarını ödüllendirdi. 7 kategoride en fazla ihracat yapan 35 firmaya farklı kategorilerde ödüller verilirken, EMİB Onur Ödülü de İsmail Alimoğlu’na takdim edildi. Ödül alan 35 firma 2021 yılında EMİB’in 1 milyar 80 milyon dolarlık ihracatının 242 milyon dolarlık büyük dilimini gerçekleştirdi. İlk 5 firma ise ülkemize 80 milyon dolar kazandırdı. 

Haberin Devamı

Doğaltaş sektöründe işlenmiş ürün ihracatını Türkiye genelinde yüzde 80, Ege Bölgesi’nde ise yüzde 90’a çıkarmayı hedeflediklerini açıklayan EMİB Başkanı İbrahim Alimoğlu, “2022 yılı Ocak-Eylül döneminde Türkiye geneli doğaltaş ihracatı yüzde 2,7 artışla 1,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşlenmiş ürün ihracatı ise 9 aylık dönemde yüzde 16 artışla 1 milyar 59 milyon dolara yükseldi. İşlenmiş ürünlerin payı bu yıl yüzde 5 artmış durumda. Tasarım yarışmamız, sektörün katma değerli ürün ihracatına önemli katkılar sağlıyor. Mermer artıklarının değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması, çevre dostu olma ve çevre kurallarına uygunluk sağlaması bizim için çok önemli bir kriter” diye konuştu.