Ege Krizden çıkmak için atılacak ilk üç adım

Krizden çıkmak için atılacak ilk üç adım

04.10.2018 - 22:13 | Son Güncellenme:

İZSİAD’ın Çarşam Toplantıları’nda Türkiye ekonomisinde yaşanan krizden çıkış yolları konuşuldu. Başkan Küçükkurt “Biz çok güçlü bir ülkeyiz. Üretmeye devam” diye konuştu

Krizden çıkmak için atılacak ilk üç adım

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (İZSİAD) ayda bir düzenlediği geleneksel Çarşamba Toplantıları’nın ekim ayı konuğu, Capital, Ekonomist ve PCNet dergilerinin Yayın Direktörü ve Ekonomi Yazarı Rauf Ateş oldu. Ateş İZSİAD yöneticilerinin ve üyelerinin katıldığı toplantıda, Türkiye ekonomisinin genel durumunu, iş dünyasında konuşulanları, zor zamanları aşmada izlenmesi gereken yolları ve geleceğe dair öngörülerini paylaştı; soruları yanıtladı. Ateş, Türkiye’de bugün yaşanan sıkıntılı dönemin en önemli nedeninin, özellikle son 10 yılda üretim ekonomisinin terkedilip inşaat ekonomisine ağırlık verilmesi olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Atılacak ilk üç adım

Türkiye’nin acilen atması gereken ilk üç adımın belli olduğunu kaydeden Ateş, şunları söyledi: “Önce yurtta sulh, cihanda sulh yapılmalı. Başta Merkez Bankası olmak üzere ekonominin bağımsız kurumlarının rahat çalışması sağlanmalı. Yapısal reformlarla özgür ve demokratik ortam sağlanmalı.” İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt da, “Enseyi karartmak yok. Biz çok güçlü bir ülkeyiz. Üretmeye devam” dedi.