Ege 'Kruvaziyerde işimiz zor ama umutsuz değiliz'

'Kruvaziyerde işimiz zor ama umutsuz değiliz'

17.03.2017 - 05:55 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Rebii Akdurak ve Turizm Müdürü Mine Güneş Kaya, ABD Fort Lauderdale’de 13-16 Mart 2017 tarihleri arasında düzenlenen kruvaziyer fuarı, ‘Seatrade Cruise Global’a katıldı.

Kruvaziyerde işimiz zor ama umutsuz değiliz

Dünya kruvaziyer sektörünün kalbinin attığı fuarda İTO Heyeti, Carnival Corporation Limanlar ve Liman Yatırımları Geliştirme Kıdemli Başkan Yardımcısı Giora Israel, MSC Cruises CEO’su Gianni Onorato, MSC Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, Aida Cruises Liman Operasyonları Kıdemli Yöneticisi Kay Uwe Maross ve Costa Crociere Destinasyon Yönetimi ile görüştü. Başkan Demirtaş, “Şirketler kentimizi zaten tanıyorlar ve çok iyi biliyorlar. Kruvaziyer şirketleri her ne kadar İzmir’e gelmeseler de, standımızı ziyarete ettiler. Bu zihinlerdeki ve geleceğe yönelik planlarda varlığımızı koruduğumuzu gösteriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

2 yıllık planda yer almıyor

Fuardan iyi haberlerle dönemediklerini belirten Demirtaş, “Gördük ki; sektörün 2018 ve 2019 programı içinde Türkiye yok” dedi. Demirtaş, şöyle devam etti: “Biz yine inatla İzmir’in kruvaziyer turizminden pay alması için çalışacağız. Şirket yöneticileri ülkemiz ve kentimiz tekrar takvimlere girmesi için özellikle potansiyel kruvaziyer yolcu pazarlarında Kültür ve Turizm Bakanlığımızın imaj çalışması yapmasını öneriyor. Sonuç olarak işimiz zor ama umutsuz değiliz. Kruvaziyer şirketlerini İzmir’e ve ülkemize davet etmeye devam edeceğiz.”

Yazarlar