Ege Küçük yürekleriyle mutluluk saçtılar

Küçük yürekleriyle mutluluk saçtılar

14.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kanseri yenen öğretmenleri Feride Öztekin’in farkındalık projesine destek olan 10 kız öğrenci, saçlarını bağışladı. Hazırlanan peruklar, tedavi gören hastalara moral oldu.

Küçük yürekleriyle mutluluk saçtılar

Aydın’ın Efeler ilçesindeki Ticaret Odası İlkokulu’nda öğretmen olan Feride Öztekin (40) 2016 yılında yakalandığı meme kanserini yendikten sonra, kanser hastalarını mutlu etmek için Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinin Onkoloji Bölümünde etkinlikler düzenlemeye başladı. 1-7 Nisan Kanser Haftasında farkındalık yaratmak amacıyla başlattığı peruk projesini öğrencileriyle paylaşan Öztekin’e miniklerden destek geldi.

Haberin Devamı

‘Projemizi büyüteceğiz’

8-10 yaş aralığındaki 10 kız öğrenci, saçlarını kanser hastalarına umut olabilmek için bağışladı. İzmir ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın da desteği ile öğrencilerin saçları kuaförler tarafından okulda kesildi ve bağışlanan saçlardan beş peruk yaptırıldı.
Öğrencilerinin küçük yürekleri ile büyüklere umut olduğunu belirten Öztekin, “Aynı süreci ben de yaşadım. Benim amacım onları mutlu etmek, çünkü kanser hastalarının ilacı mutluluk. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. Odalar ve okullar el ele adıyla her yıl bağışlanan saçlar kadar peruk yaptırıp bağışlayacağız” dedi.

Elleriyle götürdüler

Öğrenciler ve aileleri ile hastanenin onkoloji bölümüne giden Feride Öztekin beş hastaya perukları teslim etti. Peruklarla karşılaşan hastalar mutluluk gözyaşlarına engel olamadı. Peruklar hastalara kuaförler tarafından takılıp özenle tarandı. Minikler de kanser hastalarına destek olmanın sevincini yaşadı.