Ege Küle dönen alanlar yeniden can bulacak

Küle dönen alanlar yeniden can bulacak

19.10.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Bodrum Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle yanan alanların envanteri ve rehabilitasyonu için akademisyenlerin yaptığı incelemelerde sona yaklaşıldı.

Küle dönen alanlar yeniden can bulacak

Uludağ Üniversitesi Büyükorhan Meslek Yüksekokulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Program Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Güntan, yanan alanların rehabilitasyonu ve durum tespiti için eylül ayında bir haftaya yakın bölgede ön etüt çalışmaları yaptı. İlk izlenimler ve araştırmalar raporla belirlendi. Umurça’da 132 hektar, Mazı’da 8200 hektar, Pınarlıbelen’de 2.1 hektar, Çiftlik’te 59.4 hektar, Dereköy Mahallesi’nde 320 hektarla toplam 8713.5 hektar olarak belirlenen raporda, bölgenin topografik haritası çıkarıldı.

Haberin Devamı

Delice zeytin, sakızağacı, çitlembik, lavanta, papatya, hindiba, funda, püren, adaçayı, kuşkonmaz, katırtırnağı, çobançantası gibi yüzlerce doğal bitki örtüsü tespit edilen flora ve faunaya sahip yangın bölgesinde ayrıca iklim koşulları tespit edildi. Sonuçlar, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle paylaşıldı. Seçilen örnek alanlar ve alanlardaki örnek bitkiler 1 haftalık periyotlarla aralık ayına kadar Bodrum Belediyesi tarafından takip edilecek. Belediye peyzaj mimarları ile ziraat mühendisleri tarafından drone ile kayıt altına alınarak alanın değişimi incelenecek.