Ege Kültür hayatına yeni bir adres

Kültür hayatına yeni bir adres

23.01.2018 - 00:30 | Son Güncellenme:

Türkerler Holding’in gayrimenkul geliştirme projesi Mahall Bomonti İzmir ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi aracılığıyla yaşama geçirilen ‘Kazım Türker Sanat Galerisi’ Hayri Esmer’in ‘Boşluk ve Sınır’ başlıklı resim sergisiyle sanatseverlere kapılarını açtı.

Kültür hayatına yeni bir adres

Türkerler Holding’in gayrimenkul geliştirme projesi Mahall Bomonti İzmir ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi aracılığıyla yaşama geçirilen ‘Kazım Türker Sanat Galerisi’ Hayri Esmer’in ‘Boşluk ve Sınır’ başlıklı resim sergisiyle sanatseverlere kapılarını açtı. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “İzmir kültür ve sanat hayatına hizmet etmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, “Üniversitemize kazandırılan sanat galerisi, sanata ve sanatçıya verilen değeri göstermektedir. Böylesi önemli yapıların öğrencilerimizin hizmetine sunulması büyük bir fırsat. Burada akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz sanat eserlerini sergileme fırsatı bulacaklar. Biz de bu çatı altında üretilen fikirleri web TV aracılığıyla ülkemize ve dünyaya duyuracağız” dedi.

Haberin Devamı

Açılışı, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Hüseyin Çatal, Türkerler Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Attila Sezgin, CHP Milletvekili Gürsel Erol, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mümtaz Sağlam, Mustafa Cumhur Ersümer, Sanatçı Hayri Esmer, DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Arslanertik birlikte yaptı.