Ege ‘Kültürpark’ı satacak bir delikanlı yok’

‘Kültürpark’ı satacak bir delikanlı yok’

01.12.2017 - 01:11 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yunanistan Konsolosu Argyro Papoulia, İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) meclis toplantısına konuk oldu.

‘Kültürpark’ı satacak bir delikanlı yok’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Yunanistan Konsolosu Argyro Papoulia, İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) meclis toplantısına konuk oldu. Kocaoğlu, işadamlarına yaptığı konuşmada İTO’nun yeni binasının kısa zamanda bittiğini, Kordon’da bir simge olduğunu, 132 yıllık İTO’ya yakıştığını ifade etti. Kültürpark konusundaki eleştirilere de değinen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kültürparkı satmıyoruz. Satacak da bir delikanlı yok. Kültürpark satılamaz, birilerine peşkeş çekilemez.

Haberin Devamı

‘İnciraltı planlanmalı’

Bizim yaptığımız proje, hem yeşili artırmak, hem de fonksiyon katmak. Kültürpark konusunda spekülasyon yapan arkadaşlar bu kente zarar veriyorlar.”
Kocaoğlu, bir taraftan borç öderken bir taraftan yatırımlar yaptıklarını, tarım, ekonomi, sanayiyi geliştirdiklerini, 2018 yılında İzmir fuarcılığında büyük sıçrama yaşanacağını vurguladı, “Hizmet sektöründe İzmir’de ayağa kalkmamız gerekmektedir. Ayağa kaldıramadığımız hizmet ve turizm sektörü gibi iki önemli alanımız var. İnciraltı’nda sağlık turizm alanı ayrı bir zenginlik olacaktır. Başbakan’la konuştuk. Taslak hazırladık. Başbakan’a verdik. İnciraltı’nın planlanması; İzmir’in milli hasılatın önümüzdeki 5- 6 yıl içinde yüzde 20 oranında büyümesi demektir. Böyle bir kaldıracı, sağlık sektöründen başka bir alanda yapmak mümkün değildir” dedi. Öte yandan Başkan Kocaoğlu, tramvayda deneme seferlerinin ocak ayı içerisinde başlanacağını, şubat ayında ise yolcu taşınacağını ekledi.

Yazarlar