Ege Kumbara, Aras Amcasına emanet

Kumbara, Aras Amcasına emanet

20.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, belediye ekipleri ve gönüllülerden oluşan grup ile ilçeye döndü.

Kumbara, Aras Amcasına emanet

Başkan Aras, bölgede yaptıkları çalışmaları paylaşmak üzereyken 5 yaşındaki Mehmet Ege Karaman odaya girdi. Minik Mehmet Ege, Kumbarasında biriktirmiş olduğu harçlığı deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine göndermek üzere Başkan Aras’a teslim etti.

Haberin Devamı

Oyuncak alırsınız

Başkan Aras’ın gözleri dolarak okuduğu kumbaradaki notta ise,  “Bu benim kumbaram belki içinde çok bir şey yok ama belki bir arkadaşımın yüzünü gülümsetmeye yeter. Bu parayla depremzede bir arkadaşıma oyuncak alın Ahmet Aras amca” ifadeleri yer aldı. Ardından bölgede yapılan çalışmaları paylaşan Aras, şöyle konuştu:

“İskenderun-Arsuz bölgesinde ciddi bir yıkımla karşılaştık. Gönüllü ve görevlilere belediye olarak araç gereç ve lojistik sağladık. Mobil mutfaklar kurduk, çadır kurulumları yaptık. Bodrum’dan gönderilen hiçbir yardımın da heba olmadı. Sağlık hizmeti, çöp toplama, su, tuvalet, çocuk oyun alanı gibi tüm destekleri kaymakamlıkla koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Bin 500 kişi kapasiteli 400’e yakın konteyner de kuracağız. 7 bine yakın deprem mağduru Bodrum’da, bundan sonrası için devletimiz bir an önce kalıcı destekler yapmalı çünkü konu, boyutu sebebiyle belediyeyi aşıyor.”

Haberin Devamı

Aras, daha sonra, ilçedeki bazı otellerde ve konutlarda barınan deprem mağdurları ile bir araya geldi.