Ege Kupa yok rekor çok

Kupa yok rekor çok

01.06.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

ING Basketbol Süper Ligi’nde 6 yıl sonra yarı final gören ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nde finale kadar çıkıp tarihindeki ilk Şampiyonlar Ligi zaferini kaçıran Pınar Karşıyaka, Antrenör Ufuk Sarıca yönetiminde bir basketbol sezonunu daha iddialı sonlandırdı. Yeşil kırmızılı ekibin basketbolcuları da skorer kimlikleriyle birçok takımın transfer listesinin başında yer aldı

Kupa yok rekor çok

Berke Mankır Milliyet - ING Basketbol Süper Ligi’nde 6 yılın ardınan yarı final oynayıp Fenerbahçe Beko’ya elenip finali kaçıran, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde de finali görse de kupaya uzanamayıp ikincilikle yetinen Pınar Karşıyaka, harika bir sezon geçirdi. Ligde 11 maçlık galibiyet serisi elde eden ve kulüp tarihinin üst üste kazanma rekorunu kıran yeşil kırmızılılar, yeni bir başarıya daha imza atmanın gururunu yaşadı. ING Basketbol Süper Ligi Play Off yarı final serisini Fenerbahçe Beko’ya 3-1 kaybeden Karşıyaka, yarı finalde elendi.

Haberin Devamı

İlkler yaşandı

Öte yandan İzmir temsilcisi, Süper Lig’de en yüksek skora ulaştığı sezonu geride bıraktı. FIBA Şampiyonlar Ligi finalinde İspanyol rakibi Hereda San Pablo Burgos’a 64-59 mağlup olan Kaf Kaf, kupayı çok istediği turnuvayı 2. sırada tamamladı ve gönüllere taht kurdu. Karşıyaka tarihinde ilk kez Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde finale yükselmişti.

Fenerbahçe Beko’yu 18 sayı geriden gelip yendikleri normal sezonda Pınar Karşıyaka’da Amath M’Baye, ligdeki kariyer rekorunu da kırmayı başardı.Yeşil kırmızılı takıma müthiş bir katkı veren Fransız forvet, 27 sayıyla ligde 2 sezondur bir maçtaki en yüksek sayısına ulaştı. Casademont Zaragoza’yı eleyerek Şampiyonlar Ligi’nde final biletini alan Karşıyaka’da Sek Henry, karşılaşmayı 24 sayıyla tamamlarken Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde rekor kırdı. Sek Henry, Casademont Zaragoza karşısında hiç kaçırmadan tam yedi üçlük atarken bu istatistik, Final Four etabının yeni rekoru olarak tarihteki yerini aldı. Taylor, Happy Casa Brindisi karşısında 30 sayıyla profesyonel kariyerinin rekorunu kırmayı bildi.

Haberin Devamı

Oyuncular gözde

Bu sezon harika bir görüntü sergileyen Karşıyakalılara transferde pek çok takım sıcak temas kuruyor. Unics Kazan’dan transfer edilen Raymar Morgan, Fransa Ligi ekibi Monaco’yla anlaşmaya yakın. Metecan Birsen Fenerbahçe’yle görüşürken, Taylor, Henry ve M’Baye ise takımların transfer listesinde yerini almış durumda. Kaf Kaf, iskeleti korumak için çaba sarf ediyor.