Ege Kur riskinden uzak durun

Kur riskinden uzak durun

31.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ambalaj sektöründe yaptığı yatırımlarla, bu alanda ülkenin öncü sanayicileri arasına giren Bakioğlu Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, 2012 yılında özellikle Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki yaşanan sıkıntıların devam edeceğine dikkat çekerek sanayicilere uyarılarda bulundu.

Kur riskinden uzak durun

Bakioğlu, küresel ekonomik krizin 2011 yılında da etkilerinin devam ettiğini belirterek, özellikle Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.
Euro şanslı değil
Euro, arkasında siyasi ve ekonomik birliği temsil eden bir devlet bulunan dolar kadar şanslı değil. Bu nedenle küresel kriz ortamı doları daha avantajlı kıldı. Sanayiciler özellikle kriz dönemlerinde kur ve parite riskinden mümkün olduğunca kaçınabilmek için önlemlerini almalılar” diye konuşan Bakioğlu, bu yıl özellikle borçlanmalarda dikkatli davranılma yılı olduğunu aktardı. 2011’de 135 milyar dolarlık ihracata karşılık 240 milyar dolarlık ithalat yapıldığını vurgulayan Bakioğlu, “100 milyar doları aşan dış ticaret açığı çok risklidir” diyekonuştu.

Haberin Devamı

Kazandığınızı işinize yatırın

Norm Cıvata’nın kurucusu sanayici Nedim Uysal, İzmir Genç İş Adamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Tecrübe Konuşuyor’ toplantısının konuğu oldu. İsveçli VOLVO ve SCANIA, Alman VW, Audi, Porsche gibi dünya otomotiv devlerini de kapsayan çok sayıda markaya üretim yapan Norm Cıvata’nın Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Uysal genç işadamlarının işlerinden kazandıkları geliri yine işlerine harcamaları tavsiyesinde bulundu. Aile şirketlerinin 3. kuşakta önemli ölçüde faaliyetlerini noktaladığını ifade eden İzmirli sanayici Uysal “Sevmediğiniz işte başarı şansı yoktur. Girişimci özgüven sahibi olmalı ancak asla kendini büyük görmemelidir. Kendini büyük görmek rekabette zafiyet getirir. Teknolojiyi takip edemeyen firmanın gelecek iddiası olamaz” dedi.