Ege ‘Kurallara uyarsak eskiye dönebiliriz’

‘Kurallara uyarsak eskiye dönebiliriz’

08.12.2020 - 00:10 | Son Güncellenme:

Koronavirüs nedeniyle kendisinin uyuyamadığını, eşinin de ciğerlerinde tutulma olduğunu belirten İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Durum kritik. Eskiye, kurallara uyarak dönebiliriz” dedi.

‘Kurallara uyarsak eskiye dönebiliriz’

 

Koronavirüs tedavisi sona eren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, bu süreçte yaşadıklarını yazarımız Onur Çakır’la paylaştı.

Haberin Devamı

Hastalığı boyunca yüksek ateş ve ağrılarla mücadele ettiğini belirten Köşger, “Eklem ve sırt ağrıları uyutmuyor. Halsizlik de oldu. Eşim de pozitif. Onun tedavisi sürüyor. Ciğerlerinde tutulma oldu. Şu anda evdeyiz” dedi.

İzmir’de sahra hastanelerinin kurulmasına ihtiyaç olmadığını vurgulayan Vali Köşger, “Daha o noktaya gelmedik. Sağlık altyapımımız, şu an için ihtiyaca cevap veriyor. İzmir koronavirüs noktasında kritik iller arasında yer alıyor, en baştaki illerden. Tedbirlere uymamız gerekiyor. Kurallara uyarsak daha önceki verilere dönebiliriz; uymazsak daha sıkıntılı günler bizi bekliyor olacak” dedi.

‘Sıkıntılı hastalık’

Vali Yavuz Selim Köşger, hastalık boyunca yaşadıklarını şöyle anlattı...

Haberin Devamı

SIRT VE EKLEM AĞRILARI UYUTMADI: Hastaneye kaldırılmama gerek kalmadı. Sıkıntılı bir hastalık... Bünyenin zayıf olduğu noktaya saldırıyor. Bende yüksek ateş, eklem ve sırt ağrıları oldu. Eklem ve sırt ağrıları yatırmıyor, uyutmuyor. Halsizlik de oldu, yerinizden kalkamıyorsunuz. Allah. tüm vatandaşlarımızı bu hastalıktan korusun. Gerçekten zor bir hastalık. Tüm hemşerilerimin dikkat etmesini rica ediyorum.

EŞİM DAHA ZOR GEÇİRİYOR: Eşim Fatma Köşger de pozitif çıktı. Ancak o hastalığı biraz daha zor geçiriyor. Ciğerlerinde tutulma oldu. Evdeyiz. durumu iyi.

SAHRA HASTANESİNE İHTİYAÇ YOK: İzmir’de sahra hastanesine ihtiyaç noktasına gelmedik. Sağlık altyapımımız şu an için müsait ve ihtiyaca yanıt veriyor. Geçtiğimiz günlerde bir hastanemizin spor salonunun hastaneye çevrildiğine dair bir haber vardı. Ancak böyle bir şey yok. Depremin olduğu akşam. tedbir amaçlı hazırlandı ve daha sonra kaldırıldı. İzmir’de yoğun bakım doluluk oranı. ihtiyaca yanıt veriyor. Bir sıkıntı yok.

İZMİR ÜST SIRALARDA!: İzmir, kritik illerin arasında yer alıyor, en başlarda geliyoruz. Daha sıkı tedbir uygulanıyor şu aşamada. Denetimleri artırdık. Kurallara uyarsak eski İzmir olarak, eski duruma kısa sürede dönebiliriz. Kurallara uyalım.

Yazarlar