Ege Kurtdere’de Şampiyon Balaban

Kurtdere’de Şampiyon Balaban

14.08.2018 - 02:02 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Karesi Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 59. Geleneksel Kurtdere Güreşleri’nin final karşılaşmasında Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına kol bağlayan İsmail Balaban, Orhan Okulu’yu yenerek altın kemerin sahibi oldu

Kurtdere’de Şampiyon Balaban

Balıkesir’de Kurtdereli Mehmet Pehlivan adına üç gün boyunca düzenlenen ve güreşçilerin boy atladığı Kurtdere Güreşleri’nin son gününde de pehlivanlar nefesleri kesti. 77’si başpehlivan 1500’den fazla pehlivanın kol bağladığı Geleneksel Kurtdere Güreşleri’ne; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Demiraslan, CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, MHP Balıkesir İl Başkanı Suat Par, Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Adil Çelik, Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey, geçmiş dönem Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu ve İsmail Özgün, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve binlerce güreşsever katıldı.

Haberin Devamı

‘Güreşe önem veriyoruz’

Büyükşehir Belediyesi olarak Ata sporu yağlı güreşler başta olmak üzere sporun her branşına ayrı önem verdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Özellikle yağlı güreşlerimizde ülke genelinde en çok başpehlivan çıkaran il olmamız nedeniyle bu spora ayrı bir önem veriyoruz. Son 3-4 yıldır başpehlivan çıkaramıyorduk. Son Kırkpınar Güreşlerimizde Büyükşehir Belediyesi sporcumuz Ertuğrul Dağdeviren başaltında 1’ncilik derecesini elde ederek bugün burada başpehlivan sıfatıyla güreş tuttu. Genç sporcumuzu yeniden kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Vali’den teşekkür

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin güreşlere sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ersin Yazıcı, “Türkiye ve dünyaya, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ı ve yağlı güreş sporunu tanıtmak için çaba sarf ediyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kıran kırana geçen mücadeleler neticesinde şampiyon olan İsmail Balaban’ı tebrik ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Büyük pehlivan olacaksın’

Geleneksel Kurtdereli Güreşleri’nde, minik 2 boyda güreşinde rakibine yenilince gözyaşlarına hakim olamayan Güven Can Türkoğlu’yu, er meydanında inen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu teselli etti. Türkoğlu’nu teselli etmeye çalışan Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Rahat ol. Güreşte yenilmek de vardır, yenmek de. Gerekirse daha büyük pehlivan olacaksın. Rahat ol oğlum” sözleriyle sakinleştirmeye çalıştı.