Ege Kurtulmanın tek yolu aşı!

Kurtulmanın tek yolu aşı!

29.04.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

İzmir Şoförler Odası Başkanı Anık ile uzman doktor Devran Demir, aşı çağrısında bulundu. Buca Belediyesi, balkonda tarım uygulamasına geçti. Turgutlu Başkanı Akın da, “Alışverişi yerel esnaftan yapın” dedi

Kurtulmanın tek yolu aşı

Uzmanlar bir yandan koronavirüse karşı aşının tek silah olduğunu vurgularken, diğer bir taraftan da belediyeler hem vatandaşa hem esnafa destek çağrısında bulunuyor.

Haberin Devamı

İzmirli doktor Devran Demir, sırası gelen herkesin aşı olması gerektiğini dile getirdi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, taksicilerin öncelikli gruplar arasına girmesi gerektiğini söyledi. Buca Belediyesi de, vatandaşın evdeki zamanını verimli geçirmesi için harekete geçti. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, esnaf için seslendi.

‘Öleceğimi hissettim’

İzmir’de Kovid-19 nedeniyle 8 günü yoğun bakım olmak üzere 20 gün tedavi gören uzman doktor Devran Demir, sırası gelen herkesin aşı olması gerektiğini dile getirdi.

Kovid-19 hastalığı sürecinde oksijen değerinin 80’e kadar düştüğünü, bu nedenle zorlukla nefes aldığını anlatan Demir, “Eklem ağrılarım geçmedi. Oksijen değerlerimin düştüğü dönemde ölüm korkusu yaşadım” dedi. Bu salgından kurtulmanın tek yolunun aşı olmaktan geçtiğine işaret eden Demir, “Kovid-19 aşısı olmak istemeyen vatandaşlar hastaların yoğun bakımlarda yaşadıkları acıları görseler aşı olur. Sağlık çalışanları çok yoruldu. Onlara aşı olarak destek vermeliyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taksiciler beklentide

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık da, taksici esnafının riskli grupta yer aldığına dikkat çekti, aşı önceliği tanınmasını istedi. Anık, “Tüm ulaşım sektörünün, özellikle de küçük araçlarda taşıma yapan taksicilerin aşılamada öncelikli gruba alınması gerekiyor. En son Rus aşısının ülkemizde üretimine başlanacağının müjdelenmesinin ardından bu konuda esnafımızda beklenti daha da arttı. Olumlu yanıt alacağımızı, kesintisiz görev yapan taksicilerin aşılamada öncelikli gruplar arasına dahil edileceğini umut ediyoruz” ifadesini kullandı.

100 bin fide

Diğer bir yandan da Buca Belediyesi, vatandaşın evlerinde kaldıkları zamanı en verimli şekilde geçirebilmeleri için balkon tarımı projesi kapsamında 100 bin adet domates biber ve patlıcan fidesinin dağıtımını gerçekleştirdi. Vatandaşlara doğru fide ekiminin ve balkon tarımının anlatıldığı stantlarda hemşehrilere dolmalık, çarliston, sivri, kıl tatlı ve kıl acı biber olmak üzere 5 çeşit evlerde yetiştirilebilecek biber fidesi dağıtıldı. Kırsal kesimlerde ise bahçelerde yetişmeye elverişli olan domates ve patlıcan fideleri verildi.

Haberin Devamı

Akın’dan çağrı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ise, alışverişlerin yerel esnaftan yapılması çağrısında da bulundu. Akın, “Salgınla mücadele için 17 gün boyunca sürecek olan tam kapanma döneminde esnafımıza, vatandaşlarımıza yönelik yapabileceğimiz çalışmalarla ilgili esnaf oda başkanlarımızla bir araya geldik. Turgutlu Belediyesi olarak 7 gün 24 saat esnafımızın ve vatandaşımızın hizmetindeyiz. Özellikle yerel esnafımızdan alışveriş yapılması konusunda hassasiyet bekliyoruz. Gün birlik, dayanışma, kardeşlik ve yerel esnafa sahip çıkma günüdür” dedi.