Ege Kuşadası depreme hazırlıksız değil

Kuşadası depreme hazırlıksız değil

08.12.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Uzmanlar eşliğinde bölgenin depremselliği ve yapı güvenliği ile ilgili belediye tarafından yürütülmesi gereken çalışmalar masaya yatırılıyor.

Kuşadası depreme hazırlıksız değil

Kuşadası Belediyesi’nin Türkiye’nin deprem alanında uzman akademisyenleri, şehir plancıları, hukukçular ile afet yönetimi ve kurtarma alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile organize ettiği “Deprem ile Kentsel Dönüşüm” başlıklı kurultay bugün gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

30 Ekim 2020’de Ege Denizi’nde meydana gelen 6.9’luk depremin şiddetli bir biçimde hissedildiği ilçeyi depreme hazırlıklı hale getirmek üzere çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Ömer Günel, “Kuşadası’nın depremselliği ve yapı güvenliği ile ilgili konularda Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmaların yol haritasını çizeceğiz” dedi.

Halka açık

Sealight Resort Hotel’de saat 09.30’da açılış konuşmaları ile başlayacak olan halka açık kurultayda, saat 10.00’da İTÜ Jeofizik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın başkanlığında açılış oturumu gerçekleşecek. Dört oturumdan oluşacak olan Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı’na Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Gözlemevi’nden Jeofizik Yüksek Mühendisi Doç. Dr. Doğan Kalafat, İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertaç Ergüven, 9 Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayhan Delibaş, Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Türkiye Genel Sekreteri Yüksek Mimar ve Yüksek İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, şehir plancısı Necati Uyar, Aydın Baro Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kurucusu ve AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki katılacak.