Ege Küskünlerin dönme zamanı

Küskünlerin dönme zamanı

21.05.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP’ye çeşitli nedenlerle küsenler Kılıçdaroğlu’nun başkan adaylığı ile soluğu Genel Merkez’de aldı. Ak Parti’ye geçen ve adları ‘Ak Solcu’ya çıkan eski partililerin bile dönmenin şimdi yolunu aradığı konuşuluyor

Küskünlerin dönme zamanı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP Genel Başkan adaylığı, bugüne kadar çeşitli nedenlerle partiye küsenlerin rotasını geri çevirdi. İzmir’in liste dışı kalan milletvekilleri, eski bakan ve il başkanları, soluğu Genel Merkez’de aldı. Hatta AK Partiye geçtikleri için “Ak solcu” olarak anılanlar bile eve dönüşün yollarını arıyor.

Yeni dönem yeni yıldızlar
Yarın yapılacak Kurultayla bir devri kapatacak olan CHP’de yeni dönem kendi yıldızlarını da yaratacak. Eski CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, daha önceki kurultayda Deniz Baykal’a rakip çıktığı için pasifize edilmişti. Oyan’ın adı şimdi genel başkan yardımcılığı için geçiyor. Baykal’ın bu dönem liste dışı bıraktığı eski İzmir milletvekilleri Hakkı Ülkü, Enver Öktem, Erdal Karademir, Yılmaz Kaya, Sedat Uzunbay, Vezir Akdemir de Genel Merkez’de aktif görev almak için nabız yokluyor. Murat Karayalçın kontenjanından son yerel seçimde aday gösterilen Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de partide daha fazla hizmet etmek istediğini belirtirken, eski Kültür Bakanı Suat Çağlayan da CHP’deki lider değişimiyle aktif hale gelmek isteyenler arasında yer alıyor.

‘AK Solcular’ da sırada
DSP’li Atilla Mutman, hemen yakasına altı ok rozetini takanlardan biri oldu. Öte yandan Deniz Baykal muhalifi olan eski CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, eski Disiplin Kurulu Başkanı Avukat Ülkü Caner de Parti Meclisi’ne girmek için çaba harcıyor. Baykal’ın İzmir’deki prensesleri arasında yer alan ve yedi yıl önce partiden istifa eden Serap Gür de CHP’ye dönme kararı aldığını söyledi.
Öte yandan yerel seçimde CHP’den aday gösterilmedikleri için AK Partiye’ye geçen ve buradan aday olan eski sosyal demokratlardan Ahmet Sarışın, Hüsnü Boztepe ve Ali Sözer’in de yuvaya dönmenin yollarını aradığı öne sürüldü.
Adları “Ak solcular”a çıkan ekipten Ali Sözer’in CHP’lileri telefonla arayıp, temasa geçtiği öğrenilirken Hüsnü Boztepe, “CHP’li arkadaşlar ‘partinize dönersiniz artık’ diyorlar ama bizim böyle bir çalışmamız yok” diye konuştu. Ahmet Sarışın da AK Parti’den ayrılmayı düşünmediğini ifade etti.