Ege Kutudan çiçek değil mutluluk çıkıyor!

Kutudan çiçek değil mutluluk çıkıyor!

16.11.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İki kuzen Tuana Yücel ile Sinem Yılmaz’ın el ele vererek kurduğu Box of Luv, bir çiçekten öte müşterilerine mutluluk dağıtıyor

Kutudan çiçek değil mutluluk çıkıyor

Selen Deniz / Marka Portresi - İki kuzenin birlikte kurduğu Box of Luv, özel günlerinizde yanınızda oluyor. Özellikle Türkiye’de ilk kez sunduğu özel tasarım harf ve rakam kutular kişiselleştirilmiş sürprizler hazırlanmasına olanak sağlıyor. İki genç girişimci Tuana Yücel ile Sinem Yılmaz, kuruluş hikayelerini anlattı.

Haberin Devamı

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

İki ortak ve kuzen olarak kısaca kendimizden bahsetmek isteriz.

Tuana: 1991 İstanbul doğumluyum. Lisans eğitimimi Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde tamamladıktan sonra girişimci yönüm, inandığım ve heyecan duyduğum fikri bulduğumda yeni bir maceraya adım atmak için beni harekete geçirdi. Aynı zamanda mesleki yönelimimde uzmanlaşmak adına Galatasaray Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yönetimi programında yüksek lisans yaptım.

Sinem: 1989 İstanbul doğumlu olup Beykent Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden 2013 yılında mezun oldum. Öğrencilik yıllarımda kurumsal alanda tecrübe edindikten sonra profesyonel iş hayatıma Coca Cola İçecek İnsan Kaynakları departmanında çalışarak başladım ve 3 yıl sonunda hayallerimin peşinden gitmeye karar vererek kurumsal hayatıma son verdim. Evliyim ve Mert adında bir çocuğum var.

Haberin Devamı

Box of Luv Flowers mottosu nedir?

‘Kutu Dolusu Mutluluk’ mottosundan yola çıkarak markamızın yer aldığı her alanda aslında salt çiçek değil mutluluk dağıtıyoruz. Her yeni kutuyla yepyeni heyecanlara ortak oluyoruz.

Sizin aranjmanlarınız alışılagelmiş çiçek buketlerinden çok daha farklı. Bunun için özel bir eğitim aldınız mı?

Bu konuda bir eğitim almadık. Kurumsal hayatın tozunu yutan iki ortak ve kuzen olarak hayallerimizin bu rutinin ötesinde olduğunu fark ettiğimiz noktada girişimci yönümüz bizi bir araya getirdi. Birçok iş fikri arasında bizi en çok heyecanlandıran ve ilerleyen süreçlerde yapacağımız yenilikler ile geliştireceğimize inandığımız, en önemlisi de keyif alacağımız bir iş alanı yarattık. Bu heyecan ve istek Box of Luv markasını yaratmamıza katkıda bulundu. Çiçeklere dair her şeyi en başından öğrendik ve zamanla tasarımlarımızı çiçek ustalarımızın da desteğiyle geliştirdik. Rafine zevklere sahip çiçekseverlere hitap edecek tasarımları, kaliteli hizmet ve müşteri memnuniyeti odaklı bir markanın çatısı altında sunabileceğimize inanarak yola koyulduk.

Türkiye’de olmayan yepyeni tasarımlar

Box of Luv ürünleri için özelleştirilmiş hediye diyebilir miyiz? Çalışmalarınızı nasıl görüyorsunuz?

Haberin Devamı

Gelenekselleşmiş çiçek aranjmanlarını bir adım öteye taşıyarak özel tasarım kutularda özgün ve yaratıcı bir konseptle sunuyoruz. Hollanda ve Ekvator’dan gelen çiçeklerimiz yerli çiçeklere kıyasla daha iri ve kaliteli olmasının yanı sıra çok daha uzun süre tazeliklerini korumakta. Birbirinden farklı şekil ve boyutlarda sunduğumuz rengarenk kutularımız müşterilerimizin zevklerine uygun olarak seçtikleri renklerde çiçeklerle kombinleniyor. Özellikle Türkiye’de ilk kez sunduğumuz özel tasarım harf ve rakam kutular ise kişiselleştirilmiş sürprizler hazırlamalarına olanak sağlıyor.

Sizi geleneksel çiçekçilerden farklılaştıran unsurlar nelerdir?

Markamızın ve ürünlerimizin reklam ve tanıtım çalışmalarına oldukça ağırlık vermemiz ve sosyal medyayı bu konuda doğru bir şekilde kullanmamız bizi ileriye taşıdı.

Aynı zamanda Türkiye’de daha önce olmayan yepyeni çiçek tasarımlarını yapmamız da bizi farklılaştıran etmenlerden oldu.

Haberin Devamı

Müşterilerimizin istekleri ve beklentileri bizler için oldukça önemli. Bu doğrultuda çoğu zaman bizler de tasarımlarımıza öncekilerden farklı yepyeni dokunuşlarda bulunuyoruz. Yani satış öncesinden satış sonrası desteğe kadar müşteriyi merkeze alan marka anlayışımız temel prensibimizi oluşturuyor. Müşterilerimizle kurduğumuz duygusal bağlar, devamında olumlu geri bildirimleri de beraberinde getiriyor. Söz merasimi, nişan, düğün, babyshower, Sevgililer Günü, Anneler Günü, doğum günü, yıldönümü gibi birçok önemli günde mutlulukları ve memnuniyetleri için her bir detayı en ince ayrıntısına kadar düşünüyoruz. Ayrıca birçok şirkete de yeni ürün ve marka lansmanları gibi organizasyonlarında taptaze güllerimizle beklentileri doğrultusunda yarattığımız konseptlerle destek vermekteyiz.

n En sevilen ürününüz hangisi?

Her dönem farklı bir kutumuz yıldız ürünümüz oluyor. Markanın ilk çıkış zamanları bu harf kutularken sonrasında Teddy Bear’lerimiz çok tercih edildi. Şimdilerde ise yeni seramik vazolarda çiçek aranjmanlarımız ve nutella, minik ayıcık ve makaron, çiçek gibi birçok ürünü içerisinde barındıran kalp kutularımız çok talep görüyor.