Ege Lale, anayurdu Manisa’ya döndü

Lale, anayurdu Manisa’ya döndü

23.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Manisa’nın Demirci İlçesi’nde kaymakamlığın, Söğütçük ve Rahmanlar köylerinde uygulamaya koyduğu lale soğanı yetiştiriciliği projesi meyvelerini vermeye başladı

Lale, anayurdu Manisa’ya döndü

Çiftçi Adem Durmaz’a ait arazide başlatılan deneme üretiminin belirten Kaymakam Yalçın Sezgin, ülke ekonomisine ve köylülerin kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. Sezgin, “Üç yıl içinde içemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu sektörden geçimini sağlamasını hedefliyoruz” dedi. Lalenin anayurdunun Manisa olmasına rağmen soğanlarının büyük çoğunluğunun yurt dışından ithal edildiğini belirten Sezgin, “Laleler anayurduna döndü. İlçemizin iklim koşulları lale soğanı yetiştiriciliğine uygun. Ancak yine de yöresel bir deneme yapmak istedik. Gelinen nokta bizleri çok sevindirdi. Lale, Demirci yöresinde alternatif geçim kaynağı olacak” dedi.

Sokak köpeğine mobil operasyon
Merkezi İstanbul’da bulunan Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Derneği tarafından Türkiye genelinde sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışmaları mobil araçla devam ediyor. Kısırlaştırma işlemleri sırasında hayvanlara kuduz ve parazit aşıları da yapılıyor. 190 köpeğe kısırlaştırma işlemi yaptıklarını belirten Veteriner Alper Atalay, “Kısırlaştırmadan sonra iki gün kontrol altında tutuyoruz. Daha sonra alındıkları bölgelere bırakıyoruz” dedi. Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da, kısırlaştırılan hayvanlara numara verildiğini, böylece sürekli kontrol altında tutulmalarının sağlandığını ifade etti.