Ege Maden kararından geri dönülmeli

Maden kararından geri dönülmeli

06.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yüz bin metrekarelik mera alanının maden şirketine tekrar tahsis edilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtti.

Maden kararından geri dönülmeli

Başkan Ergin, Balıkesir İl Mera Komisyonu’nun bu karardan geri dönmesi gerektiğini söyledi. Ergin, Ayvalık Belediyesi, çevre koruma ve sivil toplum örgütleri tarafından Bilfer Madencilik şirketine, madenin ilk alınan işletme izninin ve ÇET raporlarının iptali için açılan davaların sürdüğünü ve bu davaların sonuna kadar takipçisi olacaklarını hatırlattı. Başkan Ergin, “Mera alanlarının yem parası karşılığında şirkete devredilmesine tepkisiz kalacağımızı kimse düşünmesin” dedi. Karaayıt Köyü yerleşim alanının dibinde demir madeni işletmesinin bulunmasının turizm beldesi Ayvalık’a hiç yakışmadığına değinen Ergin, ağır metallerin biriktiği depolama alanında duvarların yıkıldığını, zehirli suların dereye karıştığını ifade etti.

Haberin Devamı

‘Esnafın yanındayız’

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, pandemi yasakları kapsamında tam kapanma uygulamasından muaf olan çarşı esnafını ziyaret etti. Belediyeye ait mülklerden kira, esnaftan işgaliye alınmadığını vurgulayan Başkan Ergin, “Esnafımızı desteklemek için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yazarlar