Ege Maliye’ye devir çağrısı

Maliye’ye devir çağrısı

27.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Yeşiltepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm için semt sakinlerine kooperatif kurdurdu. Batur, burada yapılaşmaya başlayabilmek için Milli Emlak’tan arsaların belediyeye devredilmesini istedi...

Maliye’ye devir çağrısı

Geçtiğimiz aylarda Milli Emlak tarafından ecrimisil uygulamasının yapıldığı bölgelerden biri olan Narlıdere Yeşiltepe sakinlerinin mağduriyetlerini ifade etmek ve Narlıdere Belediyesi ile birlikte ortaklaşa yürütülecek süreç ile ilgili bilgi vermek için bir toplantı düzenlendi.

Haberin Devamı

Narlıdere Belediyesi ile birlikte ‘Narlıdere Yeşiltepe Konut ve Yapı Kooperatifini kuran Narlıdere Yeşiltepe’liler, gelişen süreç ile ilgili düzenlenen toplantıda Milli Emlak’ten gelecek haber doğrultusunda izlenecek yol haritası ile ilgili Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un açıklamalarını dinlediler.

Örnek proje oluyor
Vatandaşla ortaklaşa, örnek bir projeye imza atmaya hazırlanan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Yeşiltepe sakinlerine, aynı sorunu yaşayan 2.İnönü, Atatürk mahallesi ve Tuna caddesi üzerinde bulunan bölge ile ilgili süreç ile ilgili bilgi verdi. Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bugün gerçekten çok önemli olan bir modelin başlangıcı. Bizim önceliğimiz halk. İkinci önceliğimiz ise o vatandaşın yine aynı mahallede kalması. Bizim amacımız Yeşiltepede oturan vatandaşımızı yine Yeşiltepe’de oturmasını sağlamak. Bütün projelerimizi buna göre yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Komisyon kuruluyor
Batur çalışmaları ile ilgili olarak da, “Yeşiltepede oluşturacağımız inşaatları, yine Yeşiltepe halkı arasında oluşturacağımız komisyon denetleyecek. Halkın temsilcileri o komisyonun içinde olacak. Ancak 3 - 4 ay önce bu bölgeler üzerinde defterdarlık tarafından yürütülen bir süreç var. Biz, yalnızca Yeşiltepe için değil 2. İnönü ve Atatürk mahallesindeki üzerinde gecekondu olan bütün hazine arazilerinin belediyeye devrini istedik. Yasa gereği zaten bize devretmeleri gerekiyor. Devrettikleri günün ertesinde biz hemen çalışmalarımızı başlatacağız. Hazine arazisi üzerindeki gecekondular ile sözleşme yapabilmemiz için devir şart” diye konuştu.