Ege Mandalinaya festival dopingi

Mandalinaya festival dopingi

11.01.2020 - 02:26 | Son Güncellenme:

Turizmin cazibesine kapılan bölgenin tarımdan koptuğunu belirten Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Artık yeni şeyler kazandırmak yerine elimizdekini korumalıyız” dedi

Mandalinaya festival dopingi

Bugün Dereköy’de başlayan Bodrum Mandalina Hasat Şenliği öncesi, ürüne ve Bodrum tarımına yönelik projeler masaya yatırıldı. İlk söz alan Kaymakam Bekir Yılmaz, Bodrum Mandalinasını bahçeden toplayıp satmak yerine, katma değer kazanacak şekilde işleyip daha farklı ürünler haline getirerek satmanın faydalı olacağını dile getirdi.

Bodrum’un coğrafi işaretli ürünü olan mandalinanın ilk olarak sulama sıkıntısı daha sonra da yapılaşma nedeniyle yok olmaya yüz tuttuğunu belirterek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Ahmet Aras ise şöyle konuştu:

İmar planları

“Turizmin cazibesine kapılıp topraktan koptuk. Bu sene özellikle mandalina konusunda il müdürlüğümüzün bu işe talebi ve arzusu açıkçası bizi de çok mutlu etti. Mandalina festivali aslında bir araç, asıl olan Bodrum’un bu değerini korumak. Butik girişimlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bireysel girişimlerin üretimlerini yerel yönetimler olarak bir araya getirerek onlara bir pazar oluşturabiliriz. Bodrum belki de bölgenin en büyük pazarı, çünkü yazın nüfusu bir buçuk milyona yaklaşıyor. Bu ürünleri endüstriyel bir şekilde satışa çıkarabilirsek üreticilerimize en büyük kolaylığı sağlamış oluruz.”

Agro Turizm konusundaki planlamaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Aras, “Mandalina bahçelerini kapsayan imar planlarının hazırlanmasında bakanlıkların desteklerinin çok önemli. Bodrum’a artık yeni şeyler kazandırmaktan ziyade elimizdekini korumamız gerekiyor” dedi.

Sulama projesi

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise, “El birliği ile yapılacak bir çalışma sonrasında yerleri belirlenen mandalina bahçeleri sel kapanı projesi sonrasında birikecek yüzeysel sular ile sulanacak. Böyle bir söz aldık” ifadelerini kullandı.
Pazar günü sona erecek Mandalina Hasat Şenliği bugün saat 13.00’te kortej yürüyüşü ile başlıyor.