Geri Dön
EgeManisa alabalığı sofraları süslüyor

Manisa alabalığı sofraları süslüyor

Denize kıyısı olmamasına rağmen Manisa’nın baraj göletlerinde yetişen balıklar, Avrupa başta olmak üzere dünya sofralarını lezzetlendiriyor.

Manisa alabalığı sofraları süslüyor

Geçen yıl 838 ton alabalık, 160 ton aynalı sazan yetiştirildi. Belirli boya ulaştıktan sonra Karadeniz’deki balık tesislerinde işlenen alabalıklar, Türk somonu olarak da ihraç edildi. Alabalık üretiminin yüzde 80’i Hollanda, Almanya, İtalya, Rusya ve Amerika ve Arap ülkelerine gönderildi.

50 ton yerli somon

Soma Sevişler Baraj Gölü’nde alabalık tesisi bulunan Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Ahmet Abdullahoğlu, “Alabalık protein bakımından çok zengin. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmede önerilen besinlerin başında gelen bir ürün. Bu yıl yerli somun olarak 50 tonluk üretim yaptık. Türk somonunun büyük kısmı özellikle Rusya’ya gidiyor” dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk de, “Ülkemize 1 milyon dolar döviz girdisi sağlıyoruz” diye konuştu. l ERSAN ERDOĞAN DHA

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler