Ege ‘Manisa trafiği kavşakla rahatladı’

‘Manisa trafiği kavşakla rahatladı’

02.02.2018 - 00:42 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, hizmete giren Öğretmenevi Kavşağı Projesi’nin kent için çok önemli olduğunu vurguladı, “Bundan sonraki safha tüm sokaklara uyguladığımız trafik akış şemaları ile sorunu çözmek” dedi

‘Manisa trafiği kavşakla rahatladı’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şehiriçi trafiğinin rahatlatılması amacıyla, uzun uğraşlar sonucu yapılan ve Pazartesi günü hizmete açılan Öğretmenevi Kavşağı’nın kent için önemli bir kazanç olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

‘1 senede değil, 6 ayda bitti’

Projeyi bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ergün, “50-100 metrelik bir köprü değil, büyük bir çalışma yapıldı. Bu tarz projeler normalde bir yıl öncesinde bitmemesi gerekiyor. Biz 6 ay süre koyduk. Çünkü daha yakın sürede iş yapabilecek, bu işin ehli müteahhitler ihaleye girip, kısa sürede projeyi bitirsin diye. Bu motivasyon ve zorlayıcı bir unsurdur” şeklinde konuştu.
Amaçlarının şehir içnde yoğunlaşan trafiğin ortadan kaldırılması olduğunu söyleyen Başkan Ergün, “Bütün caddeler üzerindeki parklanmalar da şehir içerisindeki trafiği yoğun hale getiriyor. UKOME bazı kararlar aldı. Bundan sonraki safhalar, Manisa’da ne kadar sokak varsa hepsinin trafik akış şemaları hazırlandı. Bunu yavaş yavaş uygulayarak içerideki trafik sorununu çözeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Elektrikli otobüs Temmuz’da

Temmuz ayında da elektrikli otobüslerin gelmesiyle ana arterlerdeki trafiğin akışının görüleceğini kaydeden Başkan Cengiz Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hizmetlerimizle kent her geçen gün daha yaşanabilir bir hal alıyor. İsteğimiz, vatandaşımızın trafikte zaman kaybına uğramadan yoluna devam etmesi. El birliğiyle çalışıyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Manisalıya en iyisini yapabilmek için bütün çabamız.”

‘Cumhurbaşkanı ile Bahçeli karar verir’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP ve AK Parti ittifakı ile oluşturulan çatı adayına yönelik açıklamasında kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vereceğini söyledi.
Siyasi gündemin en önemli konularından biri olan ittifak konusuna değinen Başkan Ergün, “Cumhurbaşkanı’nın, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile yapmış oldukları mutabakatlar konuşuluyor. İl Başkanlığı da bir açıklama yapmış, ‘Manisa’da çatı olmaz’ demiş. Ona sen karar veremezsin, ona Cumhurbaşkanımız ile Devlet Bahçeli karar verecek. Ne yapılırsa da saygılıyız. Sindirin, bunları içinize sindirin. Vatandaş bunun cevabını sandıkta verdi” diye konuştu.