Ege ‘Manisa’ya yakışan projeler üretiyoruz’

‘Manisa’ya yakışan projeler üretiyoruz’

19.11.2017 - 02:12 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Başkanı Cengiz Ergün, katıldığı televizyon programında kentle ilgili açıklamalarda bulundu. Ergün, yapımı sürdürülen projelerin yanı sıra neler planladıklarını da anlattı

‘Manisa’ya yakışan projeler üretiyoruz’

Manisa’nın yerel kanalı ETV’de Erdinç Yumrukaya’nın hazırlayıp sunduğu programa konuk olan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir tarafından Saruhan Otel önünde bulunan atıl durumdaki arsaya yapılan olan ‘Manisa Prime’ projesi hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, “12 bin 500 metrekarelik alanda otel düşünüyoruz. Manisa’mıza 210 odalı, 5 yıldızlı bir otel planlaması yaptık. 13 katlı olarak planlanan iş ofislerinin olacağı bir blok da olacak. Orta kısımda 14 bin 500 metrekare bir AVM ve kafeteryalar olacak. 2 yıl içerisinde yapılmasını hedefledik. Biz, Manisa’ya yakışacak projeler yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

165 bin metrekare

Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat tarafından projesi çizilen ve Manisa’ya değer katacak olan “Eski Garaj Yeni Proje” ile ilgili de tüm detayları paylaşan Başkan Ergün, ”Burası sadece Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet binası değil. 165 bin metrekare inşaat var. Bunun belediye hizmet binası 35 bin metrekare. 130 bin metrekare diğer sosyal alanlar olacak. Bu projemizde bin 700’lük araçlık otopark da yer alıyor. Alanda modern bir pazar yeri de var” şeklinde konuştu.

Kullanılmayan alan can bulacak

YILLARDIR atıl durumda olan Sümerbank arazisinin, Büyükşehir Belediyesi ile Şehzadeler Belediyesi işbirliğiyle yeniden can bulacağını vurgulayan Başkan Ergün, şunları söyledi:

‘Güzel bir sosyal alan olacak’

Haberin Devamı

“Bu alanın içerisinde kapalı spor salonu, basketbol sahası, tenis kortu, yürüyüş yolu, hobi bahçesi, şehzade figürleri parkı, masal kahramanları parkı, mesir müzesi gibi birçok donatı yer alıyor. Güzel bir sosyal alan ve güzel bir spor alanı olacak.”

Trafik sıkıntısı sona eriyor

Şehir içi ulaşımdaki trafik sıkıntısını gidermek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda çalışmalarına başlanan Öğretmenevi Kavşağı ve Çevre Düzenlemesi Projesinde inşaat çalışmalarında sona gelindiğini belirten Başkan Ergün, “En geç 15 Aralık’a kadar açılacak. Bir yol daha açıyoruz, bu yol da Barbaros Kavşağı’na gidiyor. Öğretmenevi Kavşağı’yla Manisa’dan İzmir’e gidiş ve gelişler çok rahatlayacak” diye konuştu.