Ege Manisa’dan Ankara’ya stat çıkarması

Manisa’dan Ankara’ya stat çıkarması

06.02.2020 - 00:30 | Son Güncellenme:

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Gençlik ve Spor Manisa İl Müdürü Yunus Öztürk, milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları ve kentin ilçe belediye başkanları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu başkent Ankara’da ziyaret etti.

Manisa’dan Ankara’ya stat çıkarması

Başkan Ergün, Manisa için hazırladıkları yeni stat projesini sundu, Manisa’daki sportif çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

Spor şehri yaptık’

Başkan Cengiz Ergün, Manisa’ya 2009 yılından bu yana sundukları spor çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Tesisleşme konusu üzerinde durduklarını dile getiren Başkan Ergün, “Tesisleşmeye çok önem veriyoruz. Kentimize kazandırdığımız ve kazandıracağımız tesislerimiz başarıyı da beraberinde getirecektir. Geçen süre zarfında spor için 80 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Manisa Futbol Kulübü’nü şirketleştirerek, Manisa’ya yepyeni bir futbol kulübü kazandırdık. Kulübümüzün çatısı altında 13 farklı branşta 6 binin üzerinde çocuğumuz ve gencimiz spor yapma imkanı buldu. Manisamızı bir spor şehri haline getirdik” diye konuştu.

Kasapoğlu’na teşekkür

Başkan Ergün, katıldığı toplantıda Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Manisa’ya kazandırmayı düşündükleri stat projesiyle ilgili dosyayı sundu. Projeyi ilgiyle inceleyen Bakan Kasapoğlu, projenin bir an önce incelenmesini istedi. Başkan Ergün, Bakan Kasapoğlu’nun kendilerine gösterdiği ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade etti, “Manisamıza kazandırmayı planladığımız yeni stat projemizle ilgili hazırladığımız dosyayı Sayın Bakanımıza teslim ettik. Manisamıza gösterdiği yakınlık için Sayın Bakanımıza Manisalılar adına teşekkür ediyorum. Sunduğumuz bu proje, şehrimize çok şey katacak” dedi.