Ege Manisaspor eski günlerine dönmeli

Manisaspor eski günlerine dönmeli

02.08.2017 - 02:12 | Son Güncellenme:

Birlik ve beraberliğin bir türlü sağlanamadığı Manisaspor’u masaya yatırdık bugün... Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer ve İsmail Özelçinler, Milliyet Ege okuyucuları için ayrıntılı şekilde değerlendirdi...

Manisaspor eski günlerine dönmeli

l Manisaspor’un transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Şu ana kadar 14 futbolcu transfer edilmiş, 16 futbolcu ayrılmış. İsmail Haktan’ın durumundaki belirsizlik de sürüyor. Makukula kendi gitti, hiçbir fayda sağlamadı. Ancak problemleri devam ediyor. Bir taraftan transfer yasağı, diğer taraftan da yepyeni bir kadro ve bir türlü sağlanamayan birlik ve bütünlük, Manisaspor’da futbolcu olmak, yönetici olmak, kısacası Manisaspor olmak çok zor.

Sil yeni baştan

Sait Hoca’nın yerine kendinizi koyun. Oturmuş bir takımın tamamına yakını gidiyor, yepyeni ve hakikatende yetenekli oyuncular geliyor. Haydi sıfırdan takımı tekrar kur. Zaten bomboş tribünler ve seyirciden alınamayan destek. Kısacası bitmek bilmeyen problemler. Gelin işin içinden siz çıkın. Manisaspor için başka ne söyleyebiliriz. Bir futbol şehri artık bu sorunlarını halledip hakettiği yere ulaşmalıdır. Ancak bunun birinci şartı, Manisa şehrinde sağlanacak birlik, beraberlikten geçer.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Bir aforizma vardır çok severim. “Problemleriniz üzerinde, kuluçkaya yatarsanız mükemmel civcivleriniz olur”. Manisa’nın yıllardır yaşadığı bu. Hep sorunların üstüne yattılar. Birikti, tortu büyüdü, felakete dönüştü. Bu futbolcu, borç trafiğine ne can dayanır ne para, ne de akıl yeter.

Bütünleşme sağlanmalı

Bu takım yıllar içerisinde nasıl böyle oldu? Nasıl dağıldı? nasıl parçalandı? Bunlar sorgulanmadan herkes günahını önüne koyup af dilemeden ve de bu dağılmış görüntü bütünleşmeden Manisa’dan ne köy olur, ne de kasaba. Kimse alınmasın yıllardır bu takımı izledik. Neler yaşandığını tek tek anlatmaya kalksak muhteşem bir yaşam öyküsü çıkar ortaya. Bu yaklaşım biraz roman tadında oldu ama Manisa’nın durumuda bu. Sait Hoca ile Arkadaşlarına kolay gelsin. Bu denli futbolcu değişiminden sonra nasıl esaslı bir yapı ortaya çıkaracak ve bunu çıkarırsada tarihe geçmiş olacaklar. Son sözüm budur.

İsmail Özelçinler: Manisaspor’u gerçekten çok zor bir sezon bekliyor. Takımın büyük bir bölümü gitti ve yerine yenileri geldi. Allah’tan transfer yasağı gelmeden yeni futbolcuları kadrolarına dahil ettiler ve lisanslarını çıkardılar. Bir türlü çözülemeyen sıkıntıların etkisi her an Manisaspor’un kapısını başka sorunlarla çalabilir. Umarım yeni bir kadroyla birlikte yeni umutlar Manisa’nın kapısını çalar.

Haberin Devamı

Manisaspor’dan yeni sezonda beklentileriniz nelerdir?

Fatih Tanfer: Her şehirde yaz tatilinde futbolsuz geçen süreç ve güzel oyuna duyulan ihtiyaç en üst düzeye çıkar. Seyirciler statlarına kavuşmayı beklerler. Geçtiğimiz yıl Manisaspor’un seyirci ortalaması 1000 civarındaydı. Baktığınız zaman Emir, Göktuğ, Atiemwen, Emrullah, Mustafa Sevgi, Berkay, Abdurrahman, Axel Meye, Abdülkadir, Enes, Akın, Hikmet Balioğlu. Alınan oyuncularda bunlar. Hiç de fena oyuncular değil. Tam tersine bir takım adına başarıya gitmek için etkili oyuncular. Ancak birlik, beraberlik ve bütünleşme olmadıkça hakikatten Sait Hoca’nın işi zor. Esas korkum puan silinmesinin gerçekleşmesidir. Umarım olmaz. Çok defa yazdım. Tekrar ifade ediyorum. Bir tane Manisa ve birtane Manisaspor var. Lütfen onun kıymetini bilelim. Herkes üzerine düşen görevi lütfen yerine getirsin.

Haberin Devamı

Kötümser olmayalım

Bülent Buda: Şimdi bu aşamada, bu koşullarda hızlı davranın 14 futbolcu transfer etmek gerçekten tarihsel bir başarıdır. Ve bu karışım içerisinde futbol kumaşı gerçekten iyi olan deneyimli, becerileri gerçekten kuvvetli olan oyuncular var. Yani o kadar da kötümser olmayalım, birazda iyi yanından bakalım. Birde Sait Hoca’nın bu alandaki deneyimlerine güvenelim. İzleyene keyif verecek bir takımın tadını birlikte yaşayalım.

İsmail Özelçinler: Tek beklentim, tüm Manisa birlik ve beraberlik içinde hareket edip, sorunların üstesinden gelmesidir. Aynı birlik ve beraberlik içinde de Manisaspor’un başarılı olması ve en azından ligden düşme sorunuyla karşı karşıya kalmamasıdır. Bu konuda fazla söze de gerek yok.

Gelenler

Emir Halilovic-Spartak Trnava

Göktuğ Bakırbaş-Göztepe

Iyayi Atiemwen-Çaykur Rize

Atilla Erel-Batman Petrol

Emrullah Salk-Adana D.S.

Berkay Samancı-Adana D.S.

Abdurrahman Kuyucu-Sivas Belediyespor

Axel Meye-Eskişehir l Mustafa Sevgi-

Haberin Devamı

Samsunspor

Abdulkadir Korkut-Mersin İdmanyurdu

Zahit Fındık-Gümüşhanespor

Mehmet Enes Sıgırcı-Mersin İdmanyurdu

Akın Acık-Van BŞB.

Hikmet Balioğlu-Menemen Belediyespor

gidenler

Atilla Erel-Batman Petrol

Nuri Terliksiz-Şanlıurfaspor

Erman Bulucu-Elazığspor

Savaş Yılmaz-Adana D.S.

Mertan Öztürk-Elazığspor

Emrah Tuncel-Tuzlaspor

Ufuk Budak-Samsunspor

lYağızcan Akyürek-Utaş Uşak

İsmail Şahmalı-Adana D.S.

Berk Neziroğluları-Pendikspor

Bahattin Köse-Adanaspor

Kaan Asnaz-Tuzlaspor

Alper Mete-Menemen BLD.

Fahri Akyol-Kulüpsüz

Hakan Turan-Kulüpsüz

Timur Karagülmez-Kulüpsüz

Costantin Bakaki-Kulüpsüz