Ege Masallar ahşap oyuncaklarda

Masallar ahşap oyuncaklarda

12.01.2020 - 00:03 | Son Güncellenme:

İzmirli tasarımcı Katırcıoğlu, Anadolu ve Orta Asya efsanelerinden esinlenerek geliştirdiği karakterlerle ahşap oyuncaklar üretti, yurtdışına ihraç etmeye başladı

Masallar ahşap oyuncaklarda

İzmirli genç girişimci Pelin Katırcıoğlu, Anadolu ve Orta Asya masallarından esinlenerek geliştirdiği kahramanlara, organik ahşap oyuncaklarla hayat vererek ihracata başladı. İstanbul Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümü’nden mezun olan Katırcıoğlu, mezuniyetinin ardından bölümüyle ilgili işlerde çalıştı. Marangoz olan dedesinden miras kaldığına inandığı yeteneğini tasarımlarıyla birleştiren genç girişimci, masallar yazıp kahramanlar oluşturarak  başladığı macerasını ahşap oyuncaklar geliştirerek sürdürdü.

Haberin Devamı

‘Boyut Diyarı’ ismini verdiği masal diyarında Boyut Han, Bögü Alpar, Eje Hatun, Ala Kurt, Pehlivan, Alp Kız ve Tek Gözlü Dev isimli karakterleri geliştiren Katırcıoğlu, bu kahramanları gürgen ağacı, organik boya ve zeytinyağı kullanarak organik oyuncak haline getirdi.

Hedef, yeni pazarlar

KOSGEB desteğiyle İzmir’de küçük bir atölye oluşturan Katırcıoğlu, internet üzerinden ve İstanbul’daki 40 metrekarelik tasarım mağazasından ürünlerini satmaya başladı. Oyuncakların Fransa ve İsviçre’ye ihraç edildiğini belirten Katırcıoğlu, “Hedefim, oyuncaklarımı Kuzey Avrupa ülkelerine göndermek” ifadesini kullandı.

 

Yazarlar