Ege Mega projede tarihi adım

Mega projede tarihi adım

13.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın önerdiği İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ne yönelik değerlendirmeyi tamamlayan İzmir Valiliği, kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte toplantı düzenleme kararı aldı.

Mega projede tarihi adım

İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı’nın başkanlığında 14 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek toplantıda proje ayrıntıları ile ele alınacak. İzmir için tarihi önem taşıyan bu toplantıya; İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Urla, Çeşme, Seferihisar, Karaburun Kaymakamlar, Sağlık, Çevre ve Şehircilik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Orman Bölge, Kültür ve Turizm, Milli Emlak İl Müdürleri, 2. Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyeleri ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan davet edildi. Öneriyi Vali Cahit Kıraç’a anlattıktan sonra toplantı kararı alındığını aktaran Aslan, “Sayın Valimizin talimatı sayesinde 14 Haziran’da bir araya geliyoruz. Bu ilk adımı atmak çok önemliydi. Şimdi ilgili kurulları oluşturup Bakanlar Kurulu’na gereken başvuruyu yapmamız gerekiyor.” dedi.

Haberin Devamı

40 günde 17 görüşme

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Rıfat Sait, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen, İZSİAD Başkanı Ayhan Baran.