Ege Mehmet Öğretmen’den EN ANLAMLI DERS

Mehmet Öğretmen’den EN ANLAMLI DERS

24.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Mehmet Bilen, dokuz yıl diyalize bağlı yaşadı. Malulen emekli olabileceği halde, öğrencilerine, rahatsız olduğunu bile söylemedi. Geceleri tedavi gördü, gündüzleri ise okula gidip ders verdi

Mehmet Öğretmen’den EN ANLAMLI DERS

Konya’nın Meram İlçesi’ndeki Atatürk Kız Meslek Lisesi’nde din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Bilen, öğrencilerine en güzel dersi kendi yaşamıyla verdi. 1996’da böbrek yetmezliği teşhisi konan Bilen’e, 2002’de diyaliz tedavisine başlaması gerektiği söylendi. Mehmet Öğretmen, diyalizin hayatını büyük oranda kısıtlayacağını düşündüğü için, evde kullanabileceği periton diyaliz makinesi edindi.

Üzülsünler istemedi
Öğrencileri tarafından çok sevilen Mehmet Bilen, meslek yaşamı boyunca onlarla hep dertleşti, problemlerini dinleyerek yardımcı oldu ama kendi hastalığını üzülmesinler diye onlara anlatmadı. Diyaliz hastalarının malulen emeklilik hakları olmasına rağmen, mesleğini ve öğrencilerini çok sevdiği için işinden ayrılmayan Bilen, organ nakli konusunda öğrencilerine de sürekli telkinlerde bulundu, bilinçlendirmeye çalıştı.
Ülkemizde yeterli organ bağışı olmadığı için uzun süre böbrek bekleyen Mehmet Öğretmen’e, meslektaşı olan eşi Zeynep Bilen böbreğini vermek istedi. İzmirli olan Mehmet Bilen, memleketine gelip, nakil olabileceği hastane araştırdı. Çiğli’deki Özel Kent Hastanesi’ne karar kılan Bilen, Prof. Caner Çavdar, Doç. Ömer Öge ve Opr. Dr. Işık Özgü’den oluşan ekip tarafından başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturuldu.
Mehmet Bilen, şöyle dedi: “Öğrencilerimle çok güzel bir diyaloğumuz var. Bu sevgi dimdik ayakta durmamı sağladı. Gündüzleri derse girdim, geceleri diyalize. Hastalığımı üzülmesinler diye öğrencilerime söylemedim. İlahiyat eğitimi alan biri olarak, organ bağışının günah olduğunu düşünenlere Maide Suresi’nin 32’nci ayetini okumalarını öneririm. Orada, ‘Bir insanı kurtarmak, tüm dünyayı kurtarmak gibidir’ der. Dinimizce de organ bağışı kutsaldır.”


Can aşısı eşinden
Konya’da görev yapan İzmirli din bilgisi ve ahlak kültürü öğretmeni Mehmet Bilen, Çiğli’deki Özel Kent Hastanesi’nde eşinden nakledilen böbrekle hayata yeniden tutundu.