Ege Meme büyütmede bilinmesi gerekenler

Meme büyütmede bilinmesi gerekenler

30.03.2017 - 02:55 | Son Güncellenme:

Ekol Hastanesi Estetik ve Cerrahi Kliniği’nden Doç. Uygur, meme büyütme veya küçültme operasyonları hakkında bilgi verdi; kadınlara “Yaza hazır mısınız? dedi.

Meme büyütmede bilinmesi gerekenler

Ekol Hastanesi Estetik ve Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Fatih Uygur meme büyütme operasyonları hakkında bilgiler verdi. Meme estetiğinde meme büyütme operasyonlarının sık yapılan ameliyatlardan olduğunu söyleyen Doç. Dr. Fatih Uygur, “İstenilen büyüklük ve kıvama ulaşmak, memeler arasındaki eşitsizlikleri düzeltmek ve uzun süreli memnuniyeti sağlamak açısından silikon ile meme büyütme ideal yöntemdir” dedi. Opr. Dr. Fatih Uygur, meme boyutu hakkında; “Silikonlu göğüs büyütme operasyonlarında kullanılan boyutlar kişinin fiziğine uygun olacak şekilde seçilmelidir” dedi. Operasyon sonrası oluşacak şekille ilgili soruya da yanıt veren Doç. Dr. Fatih Uygur, şunları söyledi:

Haberin Devamı

İki çeşit protez

“Şekil olarak silikon protezler iki çeşittir: Yuvarlak ve damla. Yuvarlak olanlar yarım küre şekline benzer. Dekoltesi açık kıyafetleri tercih edenler için yuvarlak protez daha hoş bir görüntü oluşturur, hem de destekli sütyen kullanmaya gerek kalmaz.”

Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikonun ömrü hakkındaki soruya yanıt veren Doç. . Uygur, “Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikon implantlar ömür boyu kullanım için değildir. Eski tip silikonların ömrü 10 ila 15 yıl arasındadır. Günümüzde kullanılan silikon implant üreticileri 10 yıl ila ömür boyu dayanıklılık garantisi veriyor. Bu yapı ve kalitede ki silikon protez tercih edilmelidir” dedi.

Bunlara dikkat!

Doç. Uygur, meme büyütme operasyonu olan kişilerin uyması gereken kuralları şöyle sıraladı: Ağır kaldırma, yükseğe uzanma gibi hareketlerden uzak durmanız gerekmektedir. Özel sütyen sayesinde hem kaslarınız hem de dikiş yerleriniz belirli bir baskıyla iyileşmeye başlar.”