Ege Menemen kupada telafi etti

Menemen kupada telafi etti

26.09.2018 - 21:19 | Son Güncellenme:

Milliyet Ege’nin usta kalemleri TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta 10 puanla liderlik koltuğunu bırakmayan Menemen Belediyespor’un performansını değerlendirdi: “Tarsus İdman Yurdu karşısında söndüler. Ziraat Türkiye Kupası’nda Maltepespor’a patladılar”

Menemen kupada telafi etti

Bülent Buda: Nasıl bir ilk yarıydı öyle. Kabus gibi. Daha 10.l dakika Tarsus net gol kaçırıyor. 11’de golü atıyor. 27’de Menemen 10 kişi kalıyor. 39’da konuk 2 farka ulaşıyor. Ve de hayret Menemen’de tepki yok! Kötü oynuyorlar. Karşı kaleye basamıyorlar. Rakibi hataya zorlamaya ilişkin tek bir girişim yok. İkinci yarı kabuk değiştirmiş, üzerindeki ölü toprağını silkelemiş bambaşka bir Menemen var oyun alanında. Yine de Tarsus üçüncüyü kaçırıyor. Bu doğal Menemen 10 kişiyle basıyor, haliyle savunmada eksik kalıyorlar. 53’de Okan’ın zayıf vuruşunu kaleci bir biçimde yumrukluyor. Bu golle Menemen özellikle Mustafa’nın itici gücüyle vites yükseltiyor. Penaltı geliyor, Taşkın tabelayı eşitliyor. Oyun öyle bitiyor. Yinede 10 kişiyle 2 farktan eşitliğe ulaşmak başarıdır. Bu bağlamda merak ettiğim bir olay var. Devrearasında soyunma odasına inen sevgili başkan futbolculara neler söyledi de ilk yarının sönük adamları ikinci yarıda birer ateş parçası oldular!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Menemenspor’u anlamak mümkün değil. Halk deyimiyle denizleri geçiyor, derelerde boğuluyor. İki yıldır şampiyonluğu son anda kaçırmanın nedenleri aynen devam ediyor. Maça iyi başlayamıyor, tempo sorunu yaşıyor. işte bu hafta 28. dakikada 10 kişi kaldı. 2-0 yenik duruma düştü. Herşey bitti derken asla yenilmeme anlayışında olan takım geriye döndü. Tokat maçının ikinci yarısında olduğu gibi takım halinde doğru oynamaya başladı ve maçı 2-2’ye getirdi. Veli’nin kafası uzatmalarda gol olsa 3 puanı kazanacaktı. İyi takım, iyi oyuncular var ancak devamlılığı olmaması bu takımın en büyük sorunu. Artık Suat Hoca’nında olumsuz nedenleri bulup, sorunu çözmesi gerekir. Futbol seyretmek, bitmek tükenmeyen heyecanı yaşamak istiyorsanız Menemenspor size yeter. (Elbette cezası bittikten sonra.)

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Menemen Belediyespor evinde ağırladığı Tarsus İdman Yurdu karşısında maçın ilk yarısında neredeyse yokları oynadı. Erken golün üzerine bir de 10 kişi kalması yürekleri ağıza getirse de, maçın ikinci yarısı toparlan masını bildiler. Menemen Belediyespor bu ligin en kıdemlilerinden. Güçlü kadrosu ve zengin oyuncu grubu var. Bana göre bir üst ligide sonuna kadar hak ediyorlar. Bunun örneğini de Tarsus maçında gördük. Kolay değil, 10 kişi 2-0 yenik durumdasın ve 90 dakika sonunda durumu 2-2’ye getirerek 1 puanı haneye yazdırıyorsun. Kupada da Maltepespor’u yenerek moral depoladılar. Bu haftaki rakip Tuzla. Hatalardan ders çıkartarak bu virajıda geçeceklerdir.

Utaş Uşakspor 1. lige göz kırpıyor

Bülent Buda: Sakarya zor bir deplasman. Net bir skor. 3 puan. Büyük başarı. Utaş Uşakspor’un kaliteli bir kadrosu var. Özellikle kendi alanında müthiş bir seyircisi. Takımın, sıralamanın daha üst yerlerinde çıkma gibi bir zorunluluğu var. Onuda başarabilecek yeterlilikteler.

Fatih Tanfer: Utaş Uşakspor elindeki yetenekli oyuncularıyla çok başarılı maçlar çıkardığını geçen haftada belirtmiştim. Ama çok zorlu Sakaryaspor maçının dönüm noktası olduğunuda belirtmiştik. Gittiler iki golle 3 puanı alıp geldiler. Murat Gürbüzerol’da golünü attı. 8 puanda 5. sırada. Bu hafta evinde rakibi Amed Sportif. Lider Sancaktepe ise güçlü Sarıyer’e gidiyor. Galibiyet halinde her ikisinede en az 2’şer puan yaklaşacaklar. Bu grupta çok güzel maçlar oluyor. Uşakspor’da ağırlığını her geçen hafta koyacağını fazlasıyla inanıyorum.

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: TFF 2. Lig Beyaz Grup 4. hafta mücadelesinde Sakaryaspor ile deplasmanda karşılaşan Utaş Uşakspor, Murat Gürbüz Erol ve Tayfur Emre Yılmaz’ın attığı gollerle sahadan 2-0 galip ayrılmasını bildi. Bu zorlu karşılaşmanın ardından kupada Kırklarelispor ile karşılaştılar. Mücadele hırsı ve kazanma arzusuna rağmen 4-1’lik farklı bir skorla kupaya erken veda ettiler. Bu haftaki rakipleri Amed Sportif. Telafi edeceklerine inanıyorum.

Manisa BŞB iki kulvarda kayıp verdi

Bülent Buda: 1-0’lık yenilgi, cılız bir skor. Üstelik ligin dibindeki bir takıma karşı. Bazen insan kabullenemiyor, sorguluyor. 53. dakikada golü yiyip eşitliğe ulaşıp, öne geçeçek zaman varken nasıl bir futbol oynadılar ki alandan yenik çıktılar? İnsan bu sorulara yanıt bulamıyor bir türlü. Belli ki çok kötü oynamışlar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Geçtiğimiz hafta Manisa Büyükşehir Belediye’nin üst üste iki deplasmanı olduğunu ifade etmiştik. Rakibi puanı olmayan Etimesgut Belediyespor’du. Umarız kayıpsız geçer dedik, gitti ve maalesef yenildi. Bülent Abim’le gidip Menemen’de izlediğim Tarsus İdmanyurdu çok daha güçlü, çok daha etkili. Tahmin ederim seyrettirmişlerdir. Zaafları da var. Düşlediğiniz hedeflere varmak istiyorsanız, bu deplasmanlardan puan ve puanlar çıkarmak zorundasınız..

Mehmet Demirtaş: Manisa Büyükşehir Belediyespor, tarihinde ilk kez mücadele ettiği TFF 2. Lig’in ilk üç haftasında 7 puan topladı. Teknik Direktör Levent Devrim yönetiminde ilk haftada konuk ettiği Zonguldak Kömürspor’u 2-1 yenen, Kırklarelispor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan siyah beyazlılar, bu hafta ağırladığı Bugsaşspor’u 3-0 mağlup etti. Ligin 4 haftasında Etimesgut deplasmanında tek golle 3 puanı bıraktı. Ziraat Türkiye Kupası’nda Keçiörengücü’nü evinde ağırlayan Manisa BŞB sahadan 90+4’te kalesinde gördüğü golle 2-1 yenik ayrıldı ve kupaya veda etti. Bu haftaki rakip Tarsus. Kolay gelsin.

Haberin Devamı

Karşıyaka’nın gençleri var

Bülent Buda: Fatih Tanfer cep telefonunda Doğukan’ın frikik golünü izlettirdi. Birinci sınıf bir vuruş, şahane bir gol. Süper Lig’de böylesine bir golü izlemek bile zor. Genç adamlar yaşadıkları zor koşulları aldırmadan, koşuyorlar, savaşıyorlar. Taraftar İstanbul’da da arkalarında. Eşitlik golünden sonra stadı dolduran Alibeyköy seyircisi bile futbolcuları alkışlıyor. Bu ligde çok sık rastlamadığımız harika görüntüler.

Fatih Tanfer: Karşıya deplasmanda Alibeyköyspor’ya oynadığı karşılaşmayı sosyal medyadan izledik. Futbol olarak heyecanı son düdüğe kadar devam etti. Mücadeleside üst düzeydeydi. Öne geçti 2 gol yedi, son dakikalarda Doğukan’ın şahane frikiğiyle de beraberliği sağladı. Karşıyakalı taraftarlarda inanılmaz destek verdi. Son saniyede gelen gol sevincini defalarca izledim. Karşıyaka’nın evlatlarını seyircisi bağrına bastı. Çünkü onların maç boyunca düşmeyen temposu, heyecanı ve müthiş bir forma aşkı var. Haftalar ilerledikçe zirve yarışının içerisinde olacağından da hiç şüphem yoktur.

Mehmet Demirtaş: Bu haftaki köşe yazımda Karşıyaka’yı ele almıştım. Alibeyköy karşılaşmasının detaylarına orada yer verdim. Gençler direniyor. Ellerinden gelenin fazlasını sahaya yansıtmaya çalışıyorlar. Hele 2-1 yenik durumdayken son saniyelerde Doğukan İnci’nin harika frikiğiyle 1 puanı hanesine yazdırdı. Saha içinde böylesine bir mücadele verilirken, saha dışında da Karşıyaka’nın maddi ve de manevi sorunlarının çözüm yolları artık bulunmalı. Camianın kenetlenerek Başkan Turgay Büyükkarcı ve yönetimini yalnız bırakmamaları öncelikleri olmalı.

Bodrumspor 3’te 3 gidiyor

Bülent Buda: Bodrumspor hoca Engin İpekoğlu’ndan başlarsak, futbolcuları ile şöhretler topluluğu. Gaziantep, liglerde tutunabilmek için inim inim inliyor. Golün uzatmalara kalmasını garipsedim. Önce fark olur diyoruz, ama zorlanıyorlar. Bodrumspor bu kalitesiyle daha iyi etkileyici futbol sergileyerek zirveye oynamalıdır.

Fatih Tanfer: Bodrumspor, Gaziantep deplasmanında 90+4’de Şaban’ın attığı golle altın değerinde 3 puanı aldı ve puanını 9’a çıkardı. Liderin 12 puanı var. Bu hafta rakip Niğde BLD. Kaleci Kaya, Emre Şahin, Hüseyin Kala, Göksu Turkdoğan ve 3 tane Yılmaz soyadlı deneyimli oyuncusu var. Kadro yapısı asla teslim olmayacak yapıda. Canımız öyle istiyor diye değil, Bodrumspor Engin Hoca’yla beraber lige hem heyecan katacak hemde sonuna kadar zirve için oynayacaktır. Hiç şüpheniz olmasın.

Tire 1922 Spor’a nazar değdi

Bülent Buda: Kim ne derse desin, eğer güçlü bir takımız diyorsanız kendi alanınızda da puan yitirmeyeceksiniz. Golsüz biten 90 dakika ne demek oluyor ? Bu kısırlığı gidermek gerekiyor. Liderlik tamam da bu yitirilen 2 puanında çok aranacağı günler var geride.

Fatih Tanfer: Tirespor yine evinde Ege derbisinde Nazilli BLD. ile berabere kaldı ve liderliği ele geçirdi. Ancak kazanamadığı için önemli bir avantajı kaybetti. Bu haftaki Erzin deplasmanında umarız telafi eder.

Mehmet Demirtaş: TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Tire 1922 Spor, sezon başından itibaren adeta fırtınalar estiriyor. İlk 4 haftada 3 galibiyet. 1 beraberlik ve 10 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. Yeni stadıyla birlikte Tire 1922 Spor harika işler yapıyor. Doğru yönetim, teknik kadro ve oyuncu grubuna sahip. Gökhan Erdöl, Berke Bıyık ve Sergen Yakupçebioğlu gibi bir çok yetenekli isimlere sahip. Evet Nazilli karşısında zorlandıkları kesin. Yenemiyorsan yenilme, felsefesini uyguladılar ve de 1 puanının sahibi oldular. Türkiye Kupası’nda da Sivas Belediyespor’a 1-0’lık sonuçla mağlup olup lige döndüler. Haftasonu rakip Erzin. Güçlü Tirespor hatalardan ders çıkartıp, tırmanışını sürderecektir.

Ayağa kalk artık Bucaspor

Bülent Buda: Bucaspor futbolun zirvesine çıktığı günlerde durumu hazmedemeyen koca koca filler tepişmeye başladı. O süreçte yapılan uyarıları hiç umursamadılar, kulak arkası yaptılar, kendi kişilik davalarının peşine düştüler. Tepişenler şu günlerde dimdik ayakta. Ama koca Buca çöktü. Nereye gittiklerine ilişkin sözü söylemeye dilim varmıyor. Pek iyi bir yer olmadığıda kesin. Gizlemeyim açıkça söyleyim amatör kümeye gidiyorlar.

Fatih Tanfer: Her hafta yazımızda Bucaspor’un gençlerine güvendiğimizi onların çok yetenekli oluduğunu ifade ediyoruz. Ancak gelinen nokta hiç de iç açıcı değil. Bu hafta evinde Serik BLD. karşısında alınan yenilgi ve 2 puanla 17. sıraya yerleşme. İnanılmaz düşündürücü. Buca’da herkesin elini taşın altına koymasını gerektiren bir tablo var. Bu hafta rakip 4 puanlı, üstündeki İstanbul deplasmanındakti Bağcılar. Ne demek istediğimi umarım anlamışsınızdır. Bucapor’un bu tabloyu hakettiğini asla düşünmüyorum.