Ege Menenjit paniği

Menenjit paniği

25.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Alaşehir'de ilköğretim okulu öğrencisi K.Ç.'nin menenjite yakalandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine küçük kızla temasta bulunan herkes ilaçlı tedaviye alındı

Menenjit paniği






Alaşehir 19 Mayıs İlköğretim Okulu 2 A sınıfı öğrencisi K.Ç., geçen çarşamba gecesi yüksek ateş ve baş dönmesi şikayetiyle Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.
Yapılan muayenede küçük kızın soğuk algınlığı nedeniyle hastalanmış olabileceği ancak bir de çocuk doktorunun görmesi gerektiği belirtildi. Sabah yeniden ateşi yükselen K.Ç.'yi muayene eden Dr. Nedim Zengin, küçük kızı İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk etti. Hastaneye yatırılan talihsiz öğrenciye menenjit teşhisi konuldu.

Kaymakam: Her şey kontrolde
Alaşehir Devlet Hastanesi yönetimi durumu hemen kaymakamlığa bildirdi. Kaymakamlığın talimatıyla K.Ç.'nin ailesi, yakınları, sınıf arkadaşları, öğretmeni ve mahalle sakinleri hemen ilaçlı tedaviye alındı. Doktorlar, öğrencilere ve öğretmenlere alınacak önlemlerle ilgili bilgi verdi.
Kaymakam Haluk Şimşek, "Bulaşma riski olan herkesi tedaviye aldık. Eczaneler aracılığıyla yeterli ilaç temin ettik, şu anda risk yok. Panik yapmayı gerektirecek bir durum söz konusu değil. Gereken her türlü önlem alındı. olay kontrolümüzde" dedi.
Dr. Nedim Zengin de, Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ndeki tahlillerinin de bulaşıcı menenjit tanısını doğruladığını söyledi. Hastalığın bir türü olan miningokoksik menenjit''in çok tehlikeli ve bulaşıcı olduğunu belirten Dr. Zengin, şu bilgileri verdi:

Menenjit paniği
Salgın değil, sadece bir hasta
"En önemli faktör, zaman ve erken teşhistir. Hastamız gece acil servise gelmiş. Erken teşhis ve tedavi sayesinde, şu anda hastalığın ilerlemesi durduruldu. Bu bir salgın değil, sadece bir hastadır. Hasta tedavi görüp iyileştikten sonra normal hayatına devam edebilir. Daha çok ilkbaharda görülür. Çok ender rastlanan, ilerlediğinde yaşama şansı düşük olan bir hastalıktır. Ateş, baş ağrısı, ensede sertlik, bulantı, kusma, cilt altında kanama başlıca belirtileridir. Bildirilmesi zorunlu hastalıklar grubuna girer. Yakın temas kuran herkese bulaşabilir."



EGE















Yazarlar