Ege Merkezefendi Süper Lig'de

Merkezefendi Süper Lig'de

02.05.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Basketbol Ligi’nde evinde Nadir Gold İstanbul Basket’i 87-63 mağlup etti ve bitime 1 hafta kala şampiyon oldu. Maç sonu Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket büyük coşku yaşadı. Basketbolcular, teknik kadro ve yönetim parkede kutlama yaptı

Merkezefendi Süper Ligde

Türkiye Basketbol Ligi’nde üst üste 14. galibiyetini evinde Nadir Gold İstanbul Basket’i farklı yenerek alan lider Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, sezonun bitimine 1 maç kala şampiyonluğu ve ING Basketbol Süper Lig’e çıkışını garantiledi.

Haberin Devamı

Ligde 29 maçta 21. galibiyetini alan Denizli temsilcisi, kenti tarihinde ilk kez ING Basketbol Süper Ligi’nde temsil etmeye hak kazandı. Koronavirüs pandemisi yüzünden uygulanan seyirci yasağı ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle şampiyonluk karşılaşmasını Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve yöneticiler takip etti. Denizli temsilcisi ilk periyotta Hakan’ın skorer oyunuyla 21-15 önde tamamladı. Ev sahibinin farkı çift haneli sayılara taşıdığı ikinci periyot sonunda soyunma odasına 46-32 girildi. Merkezefendi’nin üstünlüğünü 20 sayı farka kadar çıkardığı üçüncü periyot 65-48 sonuçlandı. Dördüncü ve son periyotta da etkili oyununu sürdüren ev sahibi, salondan galibiyetle ayrılıp şampiyonluğunu ilan etti. Daha önce Pamukkale Üniversitesi’nin Türkiye Basketbol Ligi’nde temsil edip defalarca şampiyonluğu ıskaladığı Denizli’de Merkezefendi Belediyesi, Süper Lig’e adını yazdıran ilk takım oldu.

Haberin Devamı

“Bu gurur Denizli’nin”

Heyecan dolu karşılaşmayı tribünden takip eden Merkezefendi Belediyesi Başkanı Şeniz Doğan maç sonu büyük sevinç yaşadı. Doğan, “Zaferimizin kahramanları sporcularımıza, kulüp başkanımıza, yönetim kurulumuza, hocalarımıza, teknik ve idari kadromuza, sahada olamasa da yüreği takımımızla atan büyük taraftarımıza, bu takıma inanan, güvenen Türkiye’nin dört bir yanından hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum. Bu gurur Denizlimizin. Armağan olsun” diye konuştu.

Merkezefendi Süper Ligde

‘Lige renk katacağız’

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler, şampiyonluk sonrası 2018 yılında kurulan kulüplerinin 3 yıl içinde Süper Lige yükseldiğini ifade etti. Deveciler, “Bu başarıya katkı gösteren herkese teşekkür ederiz. Süper Lig’de kalıcı olmak istiyoruz ve başarılara imza atacak bir takım oluşturacağız. Adım adım ilerleyeceğiz ve bu işi başaracağız. Takımız onlarca maç kazandı kaybetmeden. Denizli’ye hayırlı olsun” diye konuştu.