Ege MERVE’Yİ, HASTANE VİRÜSÜ ÖLDÜRMÜŞ!

MERVE’Yİ, HASTANE VİRÜSÜ ÖLDÜRMÜŞ!

16.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

16 yaşındaki kızını toprağa veren Ebru Toker, “Lösemi hastasıydı ama yaşama şansının yüzde 90 olduğu ifade edildi. Yavrum, lösemiden değil, mikrop yüzünden hayatını kaybetti” dedi

MERVE’Yİ, HASTANE VİRÜSÜ ÖLDÜRMÜŞ

İzmir’de, lösemi tedavisi gördüğü hastanede, “acinetobacter” adlı hastane enfeksiyonu kaptığı ileri sürülen 16 yaşındaki Merve Deniz Aktaş, hayatını kaybetti. Evlat acısı yaşayan genç kızın annesi Ebru Toker, “Doktorlar, kızımın yaşama şansının yüzde 90 olduğunu söyledi. Tedaviside iyi gidiyordu. İhmal sonucu hastanede enfeksiyon kapan yavrum, lösemiden değil mikrop yüzünden yaşamını yitirdi. Şikayetçiyim” dedi.

8 gün sonra öldü
Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kan kanseri tedavisi gören, sonuçların iyi gitmesi üzerine 19 Ekim’de taburcu edilen Merve Deniz Aktaş, iki gün sonra yine hastanelik oldu ve 27 Ekim’de yaşamını yitirdi. Kızını kaybetmenin derin acısını yaşayan Ebru Toker, “Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Hemotolojisi Bilim Dalı’nda görevli bir profosör, ölüm haberini verirken, ‘Şu an bir şey diyemiyorum. Kanına bir mikrop karışmış olabilir’ demişti. Bunun üzerine bana verilen Çocuk Yoğun Bakım çıkış özetini incelemeye başladım. Kan kültüründe ‘acinetobacter’ üremesi yazdığını görünce araştırmaya başladım. Bunun kuvvetli bir hastane enfeksiyonu olduğunu öğrendim. Yazıyı inceleyen doktor arkadaşlarım, enfeksiyon nedeniyle kızımın yaşamını yitirdiğini söyledi” dedi. Ebru Aktaş, suçluların cezasını çekmesini istedi.

Haberin Devamı

“Hastanenin ihmali yok”

Konuyla ilgili hastaneye dilekçe yazdığını ve bir ihmalin bulunup bulunma-dığını sorduğunu ifade eden Ebru Toker, “Üniversitenin Başhekimi Mehmet Ali Özcan imzalı, 22 Aralık’ta gelen yazıda, ‘Dilekçeniz incelendi. Hastamızın tedavisi sırasında herhangi bir ihmal ya da ilgisizliğin olmadığı ifade edilmektedir. Hastamızı kaybetmekten dolayı üzüntülerimizi ifade eder, size ve ailenize başsağlığı dileklerimi iletirim” dendiğini belirtti.