Ege Meslek öğrenip iş sahibi olacak!

Meslek öğrenip iş sahibi olacak!

31.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nca düzenlenen “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” buluşmalarının ikincisi, bugün Balıkesir’de gerçekleştirilecek.

Meslek öğrenip iş sahibi olacak

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı’nca düzenlenen “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” buluşmalarının ikincisi, bugün Balıkesir’de gerçekleştirilecek. Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir başkanlığında, “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda” projesinin hayata geçirildiği, “Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali” adı altında 81 ilde kadınlarla buluşmanın devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda ilk ziyaret yeri Hakkari-Yüksekova olan projenin ikinci durağı ise Balıkesir oldu.
Keşir ile Genel Merkez Kadın Kolları Birim Başkanlarından oluşan heyet, bugün Balıkesir Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde meslek sahibi olmayı ve iş kurmayı düşünen kadınlarla buluşacak.

Haberin Devamı

Hedef, katılımı artırmak

Proje kapsamında kırsal kalkınmaya ve kadın emeğine yönelik gerçekleştirilecek buluşmalarla, kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefleniyor. Toplantıda katılımcılara, KOSGEB, Tarım İl Müdürlüğü, İŞKUR, Ticaret Bakanlığı gibi kamu kurum ve kuruluşların kadınların üretime destek vermesi için sağladığı hibe, kredi, fon ve projeler anlatılacak.
Ayrıca ziyaret edilen ilde daha önce bu teşviklerden faydalanarak, işletme ve meslek sahibi olan kadınların başarı öyküleri örnek gösterilecek.

Yazarlar