Ege Mesleki eğitim zirvesi

Mesleki eğitim zirvesi

12.08.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şirketlerin, mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer işbirliği protokolü imzaladı.​ 

Mesleki eğitim zirvesi

Protokol, mesleki eğitim merkezleri ile TOBB’a bağlı oda-borsaların eşleştirilmesini,  merkezlerdeki öğrenci sayısının artırılmasını, oda-borsa üyesi şirketlerin bu merkezlerden daha fazla öğrenci almasını öngörüyor.

Haberin Devamı

İş dünyasına çağrı

20 yıldır özel sektör olarak, nitelikli çalışan bulamamaktan, mesleki eğitimin ihtiyaçları karşılamamasından şikayet ettiklerini ve bakanlığın bu konuda önemli adımlar attığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, “Gençlerimizi 

mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum” diye konuştu.

Finansman sorunu

İmza töreninin ardından “Finansmana Erişim İstişare Toplantısı” düzenlendi. Firmaların uygun koşullarda finansmana erişimlerinin sağlanmasının önemine değinen Hisarcıklıoğlu, “Kredi faizlerindeki yükselişin yanı sıra kredi limitlerinin yetersiz kaldığı ve kullanımda sıkıntılar yaşandığını duyuyoruz. Bankaların işin feda kısmını reel sektöre, kar kısmını kendilerine ayırmadan davranmalarını arzu ediyoruz” dedi. Toplantının ardından değerlendirme yapan Milas Sanayi ve Ticaret Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer de, “KOBİ’lerin krediye ulaşımda yaşadıkları sıkıntıları TOBB’a bildiriyorduk. Toplantının işletmelerin krediye ulaşmasını kolaylaştıracağına inanıyoruz” diye konuştu.