EgeMilaslı üretici bilinçleniyor

Milaslı üretici bilinçleniyor

11.04.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

İstanbul’dan Milas’a gelip “Gali Gıda” firmasını kurarak zeytinciliğe başlayan bankacı Zeynep Gülçin Engin ile iç mimar eşi, erken dönemde hasat edilen memecik türü zeytinleri soğuk sıkım yöntemiyle zeytinyağına dönüştürüp “Mystic” markasıyla pazara sundu.

Milaslı üretici bilinçleniyor

Ürünlerinin AB Coğrafi İşareti kriterlerine uyduğunu belgeleyen çift, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’na (MİTSO) başvurdu. MİTSO Reşit Özer’in elinden coğrafi işaret belgelerini alan Engin çifti, “Üretimde her zaman sağlık ve lezzeti yüksek kalitede en doğal yöntemlerle buluşturup tüketicilerine sunmayı amaçlayan güvenilir ve butik bir marka olmayı hedefliyoruz. AB coğrafi işareti almış zeytinyağımızı, hem Türkiye’de hem de yurtdışında sağlık ve şıklıkla müşterilerimize sunan, sektörün güvenilir ve en seçkin temsilcisi olmak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedef hep gelişmek

Bilinçli zeytinyağı üreticisi sayısının giderek artığını brelirten Özer ise, “Bu da Milas zeytinyağında çok doğru bir yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Burada hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor; her zaman amacımız üretimde kaliteyi korumak ve daha da geliştirmek olmalı. Her zaman zeytinimizin ve zeytinyağlarımızın ihracatını hedeflemeliyiz” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler