Ege Milas’ta üretenlere belediyeden katkı

Milas’ta üretenlere belediyeden katkı

29.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Milas Belediyesi hem yangın felaketinin ardından zor günler geçiren vatandaşların hem de artan girdi maliyetleriyle can çekişen üreticinin imdadına yetişti.

Milas’ta üretenlere belediyeden katkı

Belediye, diğer kurum ve kuruluşların işbirliği ile 2021’in son çeyreğinde yaklaşık 2 milyon liralık yardımda bulundu. Üreticiye yem ve tohum destekleri verildi. Kooperatifler aracılığıyla toplu ürün alımları yapıldı. Ürünler, ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteği olarak ulaştırıldı.

Haberin Devamı

Mağduriyet kalmadı

Kırsal kalkınmanın birinci öncelikleri olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “Milas Belediyesi olarak her zaman üreticimizin ve çiftçimizin yanında olduk. İmkanlarımızla hiçbir yurttaşımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz. Son olarak geçtiğimiz günlerde şiddetli yağıştan ve hortumdan etkilenen Karşıyaka ve Derince mahallerinde yurttaşlara erik, ceviz, portakal, nar, çam fıstığı ve limon ağaçları dağıtımı yaptık. Şimdi de köylülere gelir yaratmak adına halı ipi dağıtmaya başlayacağız. Öte yandan belediyeye ait zeytinliklerin genel durumuyla alakalı analizler yaptık. Yapılacak üretimle birlikte belediyeye ek bütçe yaratılmayı hedefliyoruz” dedi.

 

Yazarlar