Ege Minik Alpaslan’ın umuda ihtiyacı var!

Minik Alpaslan’ın umuda ihtiyacı var!

05.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uşak’ta yaşayan Cidan çiftçi, ilik nakli olması gereken 9 aylık oğulları Alpaslan için “Kızılay’a bağışta bulunun” çağrısı yaptı

Minik Alpaslan’ın umuda ihtiyacı var

UŞAK’ta yaşayan Rukiye Cidan (40) ve Yemliha Cidan (47) çifti, ilik nakli olması gereken oğulları 9 aylık Alpaslan Cidan’ın donörünün son anda vazgeçmesiyle şok yaşadı. Alpaslan’a, anne karnındayken bağışıklık sistemi yetmezliği teşhisi konuldu. Doktorların ilik nakli gerektiğini söylemesi üzerine aileyi telaş sardı.

Haberin Devamı

Cidan ailesi, donör olmak için başvurdu ancak çifttin, çocuklarının ve yakınlarının iliği Alpaslan’a uymadı. TÜRKÖK’te yapılan taramada, 30’lu yaşlardaki bir erkek donör uygun çıktı. Donörün iliğinin, Alpaslan’a yüzde 90 uyumlu olduğu saptandı.

Kızılay, detaylı test için bağışçıyla iletişime geçti. Detaylı testin de olumlu çıkmasının ardından, ilik naklinin Mayıs ayında yapılmasına karar verildi. Aileyi umut sararken, kemik iliği bankasından donörün ilik vermekten vazgeçtiği haberi geldi. Bu haberle yıkılan Anne Cidan, “Donörümüzün vicdanına sesleniyoruz; Alpaslan’ı kendi evladı yerine koysun, kalbinin sesini dinlesin. Allah rızası için geç olmadan geri dönsün” dedi. Ayrıca aile, BİMER’e başvurarak bağışçıyla iletişime geçilmesini talep etti. Baba Cidan ise, bağışçılara çağrı yaptı, vatandaşları Kızılay’a ilik nakli için kan bağışında bulunmaya davet etti.

Haberin Devamı

Cidan çifti, oğulları için bağışçılara seslendi.