Ege Minik Windsurf’cü Türkiye'yi temsil edecek

Minik Windsurf’cü Türkiye'yi temsil edecek

17.06.2018 - 23:24 | Son Güncellenme:

6 yaşında başladığı e 1 birincilik 2’de üçüncülük kazanan 11 yaşındaki Elif Ercan 2 Temmuz 2018 tarihinde İtalya’nın Garda Gölü’nde düzenlenecek olan IFCA Genç Master Slalom Dünya Şampiyonası’nda Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracak

Minik Windsurf’cü Türkiyeyi temsil edecek

6 yaşında başladığı Windsurf’le 1 birincilik ve 2’de üçüncülük elde eden Elif Ercan daha büyük başarılara imza atmak için İtalya yolcusu. 6 yıl aralıksız Windsurf yaptığını, okul döneminde bile kış ayları dahil her cumartesi pazar günleri çok sevdiği öğretmenleri Çağla Kubat ile eşi Jimmy Diaz ve öğretmeni Talat Aşıkoğlu’yla çalıştığını söyleyen minik Elif bu spor ile ilgili duygularını şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

‘U13’te 1’nci oldum’

“Fırsat buldukça hafta içi ve iple çektiğim her hafta sonu kesinlikle Çeşme’de oluyorum. Bu arada derslerimi de ihmal etmiyorum ve 97 ortalama puan ile takdir belgesi alarak bir üst sınıfa geçtim. 6 yaşından bu yana hayran olduğum, çok sevdiğim ve kendime örnek olarak aldığım öğretmenim Çağla Kubat ile çalışmak için hafta sonlarını iple çekiyorum. Özellikle Çağla Kubat’ın eşi Jimmy Diaz ve Talat Aşıkoğlu’yla da antrenmanlarım oluyor ve onları da çok seviyorum. Bana bu sporu onlar aşıladılar. Hedefim Windsurf’te Çağla Kubat gibi uluslararası platformda ülkemize dereceler getirmek. İlk katıldığım yarış Genç Fırtınalar Windsurf Turnuvası’ydı ve 8 yaşında U2’de 10. oldum. 2016’da 1. Koruncuk Festivali’nde U13 ve U15’te üçüncülüklerim var. 2017 yılında 2. Koruncuk Festivali’nde U13’te 1. oldum. Aynı yıl Alaçatı Surf Open Yarışı U15’te 3. oldum. Son olarak da 23 Haziran 2017’de İzmir İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği yarışlarda U21’de yine 3. oldum. Windsurf’de İzmir’in en başarılı 3 genç kızından biriyim. Benim için Koruncuk yarışlarının ayrı bir önemi var. Çünkü dünyaya benim gibi avantajlı gelmeyen kardeşlerime destek olmak onlara hayatı biraz daha kolaylaştırmaya çalışmak benim ikinci hedefim oldu.”