Ege Minik yetenekler Konak’ta yetişiyor

Minik yetenekler Konak’ta yetişiyor

23.07.2018 - 22:51 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yaz okullarındaki başarılarıyla dikkat çeken öğrencileri ziyaret etti, dağıttığı hediyelerle çocukları mutlu etti; “Bol kitap okuyun” dedi

Minik yetenekler  Konak’ta yetişiyor

Konak Belediyesi’nin yaz tatilindeki çocuklar için ilçenin farklı noktalarında açtığı ücretsiz yaz okullarının ilk etabı sona erdi. Çocukları eğlenceli eğitim sistemiyle tanıştıran kursun sonunda Başkan Sema Pekdaş, derslerde başarılarıyla göz dolduran öğrencilerden Eren Kahraman, Umeyr Dumlu, Furkan ve Berk Ayaz Gül’ü evlerinde ziyaret etti. ‘Benim filmim’ dersinde senaryosunu yazdıkları, oynadıkları ve kamera arkasında görev aldıkları ‘Ayrımsız Cinsiyet’ filmini çeken çocuklar oyunculuk, kameramanlık, senaristlik mesleklerini de yakından tanıma olanağı yakaladı.

Haberin Devamı

Hediyeler dağıttı

Bu sayede yetenekleri keşfedilen çocuklardan 8 yaşındaki Umeyr Dumlu’nun oyunculuğa olan yeteneği gözlerden kaçmadı. İleride tiyatro ile ilgilenmek istediğini söyleyen Umeyr’e Başkan Pekdaş, her zaman destek olacaklarını söyledi, çeşitli kitaplar hediye etti. Öte yandan, tasarım yönü ile dikkat çeken Eren Kahraman ve Furkan Karataş’a da resim ve lego seti hediye edildi. Kamera arkası yeteneği ve ilgisiyle dikkat çeken 10 yaşındaki Berk Ayaz Gül’e ise bir başka hobisi olan satranç hediye edildi.
Başkan Pekdaş, rahatlıkla fotoğraf ve kısa filmler çekebilmesi için Berk’e bir de fotoğraf makinesi hediye etme sözü verdi. Pekdaş, “Derslerinizi ihmal etmeyin. Bol bol kitap okuyun. Yaz Okulu’nda edindiğiniz, keşfettiğiniz yeteneklerinizi geliştirebilmeniz için her zaman sizlerin yanındayız” dedi.